Sočna i kremasta palenta
U lonac ulijete dvije šalice vode, dvije šalice mlijeka, žlicu maslinovog ulja, malo soli te zakuhajte. Nakon toga dodajte
VišeU lonac ulijete dvije šalice vode, dvije šalice mlijeka, žlicu maslinovog ulja, malo soli te zakuhajte. Nakon toga dodajte
VišeZa roštilj nikada ne birajte krto meso, nego meso prošarano masnim dijelovima. Meso za roštilj ne smije biti pretanko
VišeDonosim vam recept kako soparnik možete napraviti kod kuće. Pećnica ne može zamijeniti pepeo i žar, ali ipak na
VišeTradicija! Sve bi dala za jednu fetu bakine sirnice. Dok sam bila mala nijedan Uskrs nije prošao bez sirnice
VišeNije ju teško pripremiti. Najvažnije je odabrati pravu šunku i napraviti dobro tijesto.
VišeOdojak i janjetina simboliziraju svečanost, jedu se za posebne prigode i idealna su jela za završiti ili započeti Novu
VišeParadižot se brzo priprema, a još brže pojede, najslađe velikom žlicom iz zdjele. Super je i kao desert ako
VišeIskreno, nisam ljubitelj kupovnih namaza jer su puni šećera i ispraznih kalorija, ali zato Matičnjak ima ovaj super namaz
VišeDosta je varijacija Limoncella, ali ono što je za ovo piće najbitnije je da koristite neprskane domače limune, nikako
VišeRazne su varijacije nadijeva i tu zbilja možete mašti na volju. Ja sam uklopila omiljene sastojke: češnjak, ružmarin i
VišeRecept sam podijelila s mamom, pa zašto ne bih i s vama…..jer doba karnevala i krafni uskoro dolazi. Pripremite
VišeFrancuska salata se radi od jeftinih i svakodnevnih namirnica i moram priznati da je predivnih boja. Varijacija francuske salate
VišeKako ćete znati koliko dugo puricu morate peči? Lako! Izvagajte ju prije pečenja. Za svaki kilogram vam treba cca
VišeOsobno najviše kupujem špagete i penne tjesteninu, ali jeste li znali da određene vrste tjestenine najbolje pašu uz određene
VišeZagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i maslac. Na tavicu zatim dodajte prsa i pecite ih
VišeU zdjelici vilicom umutite jaje i dodajte griz, sol i kurkumu. Sve lijepo promiješajte da se sastojci povežu. Najbolje
VišeDomaći njoki nemaju cijenu Hokaido tikvu možete iskoristiti za slatka i za slana jela. Puna je vitamina, minerala, vlakana,
VišeRecept je jednostavan, bazičan i u njega možete dodati sjemenke koje volite i želite. Zbilja ga nije teško napraviti,
VišeU prosjeku mjesečno potrošim 1,5 l maslinovog ulja. Najdraže mi je u kombinaciji sa salatom i s lešo povrćem
VišeBilo da ste ih kupili na tržnici ili sami ubrali, evo nekoliko trikova za savršeno pečene kestene iz pećnice
VišeJedan dan radim ja rižoto i nešto mi fali. Boja mu nije bila privlačna, kao ni okus i onda
VišeNajvažniji trik. Tijesto vam ne smije biti tvrdo, već kao pomalo rijetko. Dakle, dodajete više vode, a manje brašna.
VišeIsplati se napraviti temeljac jer bez temeljca nema dobrog rižota niti ukusnog variva! Razlika u finalnom okusu je zbilja
VišePrije sam češnjak uvijek dodavala na početku kuhanja, zajedno s lukom i maslinovim uljem. Sada ga sitnim nastavkom na
VišeBirajte lubenice koje su okrugle, a ne ovalne. Okrugle lubenice su slađe, dok su ovalne često pune vode i
VišeNarežite krastavac na kriške, stavite ga u čašu, dodajte dvije kockice leda i vodu. Dobili ste osvježavajući napitak koji
VišeSok ulijte u stakle boce. Na taj način sok možete čuvati do godinu dana na tamnom i hladnom mjestu.
VišeŠparoge se osjetljive, nakon branja vrlo brzo uvenu i gube okus, stoga vam donosimo 7 trikova kako ih čistiti
VišeAvokado se od tada redovito nalazi na mom popisu namirnica za kupovinu. Razlog? Visok udio bjelančevina, izvor je vitamina
VišeU zdjelu stavite jednu šalicu kus kusa i dvije šalice vrele vode. Ako imate temeljac dodajte njega umjesto vode.
VišeS nepunih 19 godina došla sam u Zagreb na fakultet i odjednom nestalo je lešade. Kada bi došla na
VišeZlatno pravilo kremastog rižota je idealan omjer riže i vode. Na jednu šalicu riže dodajte dvije šalice temeljca.
VišeNikada na zagrijano ulje, ne stavljajte ribu direktno iz hladnjaka. Minimalno dva sata ju izvadite iz hladnjaka prije pripreme.
VišeMahunarke će se puno brže skuhati ako u vodu u koju ih namačete dodate sodu bikarbonu. Ako zaboravite staviti
VišeZa savršeno kuhana jaja najvažnija je temperatura vode. Stavite ih u hladnu vodu, a kad zakuhaju, tj. kad se
VišeKod pripreme kremastog pire krumpira, zaboravite na štapni mikser.
VišeJedna od najvećih pogrešaka koje možete napraviti jest staviti tjesteninu u premalen lonac. Za pola kilograma tjestenine najbolje je
VišeNaše su mame i bake koristile zapršku, ali mi se trudimo da je nekako izbrišemo s popisa pripreme variva.
VišeAko niste sigurni koliko dugo peći losos, sljedeći trik vam može pomoći u tome. Savjetuje se za svakih 1,25
VišeStavite 1 žličicu sode bikarbone na svaki komad mesa i dobro promiješajte. Ako je potrebno dodajte malo vode i
VišeAko vam je varivo prerijetko, jedan dio variva usitnite štapnim mikserom.
Više