Tijesto će izgledati kao da su se djeca igrala glinamolom
Jede vam se domaća pizza, a ne znate kako napraviti ukusno tijesto? Evo nekoliko mojih savjeta.
TRIK 1: Za tijesto koristim suhi kvasac, no naravno da možete upotrijebiti i svježi.
Dakle, zagrijte oko 2 dcl mlijeka (nikako ne smije biti kipuće, jer se onda kvasac neće „dignuti“. Neka bude mlako), u mlijeko dodajte vrećicu suhog kvasca i 2 žličice šećera. Poklopite i ostavite par minuta da se kvasac aktivira.
TRIK 2: Uzmite 350 g glatkog brašna i još stavite sa strane oko 50 g. Trebat će vam kod miješenja tijesta. Brašnu dodajte sol, 2-3 žličice maslinovog ulja i kvasac. Sve rukama promiješajte.
TRIK 3: Ugrijte oko 2 dcl vode. Ni voda, kao ni mlijeko ne smije biti kipuća već mlaka. Postepeno vodu dodajte brašnu. Dodajite malo po malo, onih 50 g preostalog brašna, koliko vidite da je potrebno.
TRIK 4: Najvažniji trik. Tijesto vam ne smije biti tvrdo, već pomalo rijetko. Dakle, dodajete više vode, a manje brašna. Tijesto će izgledati kao da su se djeca igrala glinamolom.
TRIK 5: Formirajte kuglicu tijesta i premažite ga maslinovim uljem, poklopite krpom i ostavite da se diže dok vi pripremite ostale sastojke.
TRIK 6: Osim klasičnih pizza, napravite djeci pizzu s njihovim najfinijim umakom – umakom bolonjez. Recept za Pizzu bolonjez pogledajte OVDJE.