Ah, ta kurkuma!
Obožavamo noklice! Mene podsjećaju na djetinjstvo, a djeci stvaraju uspomene na djetinjstvo.
Odlične su kada trebate zgusnuti varivo, a ne želite koristiti zapršku. Noklice su puno ukusniji i zdraviji izbor, koji obogaćuje svako jelo.
O juhama da ne pričam…pileća, goveđa, teleća, juneća juhica s noklicama, sve su super.
Nije ih teško za napraviti, a uz ovaj trik s kurkumom biti će vam još ukusnije i ljepše bolje.
SASTOJCI:
1 jaje
8 žlica pšeničnog griza
Prstohvat kurkume
Prstohvat soli
U zdjelici vilicom umutite jaje i dodajte griz, sol i kurkumu. Sve lijepo promiješajte da se sastojci povežu. Najbolje bi bilo da smjesu ostavite 10-15 minuta da „nabubri“. Ako vam je smjesa nakon toga rijetka dodajte još malo griza. Smjesa vam ne smije biti ni prerijetka ni pregusta, da noklice ne ispadnu tvrde.
Noklice dodajte u kipuću juhu ili varivo, malom čajnom žličicom. Prvo žličicu umočite u juhu i onda stavljajte smjesu, jednu noklicu po jednu. Kada potrošite smjesu poklopite lonac s juhom ili varivom i neka se krčka 5-10 minuta.
Jelo poslužite toplo.