Ah, ta kurkuma!

Obožavamo noklice! Mene podsjećaju na djetinjstvo, a djeci stvaraju uspomene na djetinjstvo.

Odlične su kada trebate zgusnuti varivo, a ne želite koristiti zapršku. Noklice su puno ukusniji i zdraviji izbor, koji obogaćuje svako jelo.

O juhama da ne pričam…pileća, goveđa, teleća, juneća juhica s noklicama, sve su super.

Nije ih teško za napraviti, a uz ovaj trik s kurkumom biti će vam još ukusnije i ljepše bolje.

kurkuma

SASTOJCI:

1 jaje

8 žlica pšeničnog griza

Prstohvat kurkume

Prstohvat soli

U zdjelici vilicom umutite jaje i dodajte griz, sol i kurkumu. Sve lijepo promiješajte da se sastojci povežu. Najbolje bi bilo da smjesu ostavite 10-15 minuta da „nabubri“. Ako vam je smjesa nakon toga rijetka dodajte još malo griza. Smjesa vam ne smije biti ni prerijetka ni pregusta, da noklice ne ispadnu tvrde.

Noklice dodajte u kipuću juhu ili varivo, malom čajnom žličicom. Prvo žličicu umočite u juhu i onda stavljajte smjesu, jednu noklicu po jednu. Kada potrošite smjesu poklopite lonac s juhom ili varivom i neka se krčka 5-10 minuta.

Jelo poslužite toplo.