O nama - Mamin ručak

Obitelj za stolom
Živimo užurbanim ritmom, ali naša misija je svaki dan okupiti obitelj za stolom i ukazati na važnost kuhanog obroka.
Organizacija je sve
Vrijeme, vrijeme, vrijeme! Svima nam nedostaje. Donosimo savjete za bolju organizaciju i kuhanje bez stresa.
Sretna mama
Cilj nam je da budeš sretna i zadovoljna mama, koja će uz svakodnevne obveze, pronaći vremena i za sebe.

Kako je nastao Mamin ručak?

Od ideje do realizacije

Ovaj portal namijenjen je svim zaposlenim majkama, majkama na porodiljnom, majkama dojiljama i svima onima u kojima „mamin ručak“ budi posebnu emociju.

U moru svakodnevnih obveza, koje sa sobom nosi majčinstvo, ideja nam je pomoći vam pronaći odgovor na svakodnevno pitanje „Što sutra kuhati za svoju obitelj?“

Želimo vam savjetima i receptima pomoći da se bolje organizirate i da cijeli dan ne provedete u kuhinji, je znamo da uz kuhanje morate odvesti djecu u park, oprati veš, ispeglati isti, spremiti djecu za vrtić / školu / trening, pospremiti brdo razbacanih legića, istuširati se i na koncu „ukrasti“ onih 5 minuta samo za sebe, jer bez sretne majke, nema ni sretne obitelji.

Nitko ne kuha kao mama i najgori ručak koji mama skuha je #najboljirucak. Ona juhica kada dođeš umoran iz škole, s posla, s puta, nema cijenu. Kao što su vama vaše majke uzor, želimo da i vi, drage majke, budete uzor svojoj djeci, koja će tu emociju prenijeti na daljnje generacije.

Recepte koje ćete pronaći na maminrucak.hr su svakodnevna i jednostavna jela, koja možete spremiti svojoj obitelji za ručak od ponedjeljka do petka. Vikend vam ostavljamo da si date oduška i skuhate nešto zahtjevnije što iziskuje više vremena, ako to želite.

Ova jela nisu fancy jela, niti jela s naslovnica nekog časopisa, jer preko tjedna nemamo vremena za to. Ovo su recepti, s jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje možete naći u svim trgovinama, a kojima ćete na zdrav i kvalitetan način nahraniti svoju djecu i obitelj, ali i uštedjeti vrijeme. Želja nam je stvoriti naviku za toplim i kuhanim ručkom svaki dan. Svaki dan okupiti obitelj za stolom je naša misija, jer na taj način ulažemo u svoju djecu i njihovo zdravlje.

Nije nužno da moramo provesti dva sata u kuhinji da skuhamo obrok i za manje od sat vremena možemo svojoj obitelji ponuditi kvalitetno i zdravo jelo.

Svima nam fali vremena, ideja, savjeta kako ćemo se bolje organizirati i upravo iz tog razloga se rodila ideja za Mamin ručkom.
I sama sam majka troje djece, trenutno na porodiljnom i razumijem pitanja koja svaki dan majke muče.

Majčinstvo je prelijepo i u njemu moramo uživati svaki dan. Ima i dobrih i loših dana, ali da nije tako ne bismo znali cijeniti život i blago koje imamo.

I zato, prvo papir i olovku u ruke (organizacija), a zatim lonac i kuhaču (kuhanje) i idemo zajedno skuhati taj ukusni mamin ručak (zadovoljstvo).

Mama Zrinka i “banda”

decki i ja

Mamin ručak u brojkama

Tek smo krenuli s ovom idejom i nemamo brojke koje će vas oboriti s nogu, ali ponosni smo na svaki objavljeni recept, svaki snimljeni video i svaki vaš lajk. Kuhamo s ljubavlju i vjerujemo da zajedno možemo najviše.
Recepti
130
Članci
51
Videi
32
Trikovi
26

Recepti za mamin ručak

Svaki tanjur je malo umjetničko djelo o s tvojim potpisom. Kako bismo ti olakšali potragu za idealnim ručkom, izdvajamo nekoliko provjerenih recepata, a ti u njih dodaj svoj začin i učini ih još boljim.
maminRucak 243Recepta
Jednostavno Juha od brokule i cvjetače Moja djeca u životu nisu pojela cvjetaču (ili sam to negdje potisnula). No, ovu juhu su pojeli bez prigovora. Više
maminRucak 243Recepta
Jednostavno Juneći gulaš s rižom Krumpir i riža u jednom tanjuru - zvuči pomalo neobično. No, da nije ukusno jelo u kombinaciji s povrćem Više
maminRucak 243Recepta
Jednostavno Varivo s grahom i crvenom lećom Super kombinacija mahunarki u tanjuru bogatom vitaminima i mineralima. Crvena leća je lako probavljiva namirnica, koja se jako brzo Više
maminRucak 243Recepta
Jednostavno Juha od poriluka Obično kada gledam juhe od poriluka na internetu sve su žuto-zelene boje. No, moja je tamno zelena 🙂 Iz Više

Želiš da ti šaljemo ideje za ručak?

Prijavi se na naš newsletter i šaljemo ti odlične i provjerene recepte u kojima ćeš uživati sa svojom obitelji.

Prijavi se

Više voliš Viber nego email? Dođi u našu grupu!

Na Vrh