O nama - Mamin ručak

Obitelj za stolom
Živimo užurbanim ritmom, ali naša misija je svaki dan okupiti obitelj za stolom i ukazati na važnost kuhanog obroka.
Organizacija je sve
Vrijeme, vrijeme, vrijeme! Svima nam nedostaje. Donosimo savjete za bolju organizaciju i kuhanje bez stresa.
Sretna mama
Cilj nam je da budeš sretna i zadovoljna mama, koja će uz svakodnevne obveze, pronaći vremena i za sebe.

Kako je nastao Mamin ručak?

Od ideje do realizacije

Ovaj portal namijenjen je svim zaposlenim majkama, majkama na porodiljnom, majkama dojiljama i svima onima u kojima „mamin ručak“ budi posebnu emociju.

U moru svakodnevnih obveza, koje sa sobom nosi majčinstvo, ideja nam je pomoći vam pronaći odgovor na svakodnevno pitanje „Što sutra kuhati za svoju obitelj?“

Želimo vam savjetima i receptima pomoći da se bolje organizirate i da cijeli dan ne provedete u kuhinji, je znamo da uz kuhanje morate odvesti djecu u park, oprati veš, ispeglati isti, spremiti djecu za vrtić / školu / trening, pospremiti brdo razbacanih legića, istuširati se i na koncu „ukrasti“ onih 5 minuta samo za sebe, jer bez sretne majke, nema ni sretne obitelji.

Nitko ne kuha kao mama i najgori ručak koji mama skuha je #najboljirucak. Ona juhica kada dođeš umoran iz škole, s posla, s puta, nema cijenu. Kao što su vama vaše majke uzor, želimo da i vi, drage majke, budete uzor svojoj djeci, koja će tu emociju prenijeti na daljnje generacije.

Recepte koje ćete pronaći na maminrucak.hr su svakodnevna i jednostavna jela, koja možete spremiti svojoj obitelji za ručak od ponedjeljka do petka. Vikend vam ostavljamo da si date oduška i skuhate nešto zahtjevnije što iziskuje više vremena, ako to želite.

Ova jela nisu fancy jela, niti jela s naslovnica nekog časopisa, jer preko tjedna nemamo vremena za to. Ovo su recepti, s jednostavnim i lako dostupnim namirnicama, koje možete naći u svim trgovinama, a kojima ćete na zdrav i kvalitetan način nahraniti svoju djecu i obitelj, ali i uštedjeti vrijeme. Želja nam je stvoriti naviku za toplim i kuhanim ručkom svaki dan. Svaki dan okupiti obitelj za stolom je naša misija, jer na taj način ulažemo u svoju djecu i njihovo zdravlje.

Nije nužno da moramo provesti dva sata u kuhinji da skuhamo obrok i za manje od sat vremena možemo svojoj obitelji ponuditi kvalitetno i zdravo jelo.

Svima nam fali vremena, ideja, savjeta kako ćemo se bolje organizirati i upravo iz tog razloga se rodila ideja za Mamin ručkom.
I sama sam majka troje djece, trenutno na porodiljnom i razumijem pitanja koja svaki dan majke muče.

Majčinstvo je prelijepo i u njemu moramo uživati svaki dan. Ima i dobrih i loših dana, ali da nije tako ne bismo znali cijeniti život i blago koje imamo.

I zato, prvo papir i olovku u ruke (organizacija), a zatim lonac i kuhaču (kuhanje) i idemo zajedno skuhati taj ukusni mamin ručak (zadovoljstvo).

Mama Zrinka i “banda”

decki i ja

Mamin ručak u brojkama

Kada sam pokretala Mamin ručak, ove brojke su mi izgledale tako daleko i nedostižno. No, nakon 2 godine rada na blogu, Mamin ručak je okupio predivnu zajednicu mama, koja voli jednostavnost i realnost. Hvala vam svima koji pratite, čitate i kuhate Mamin ručak.
Facebook
20 000 +
Instagram
8 000 +
Newsletter lista
4 000 +
Broj posjetitelja bloga / mjesečno
70 000 +

Recepti za mamin ručak

Svaki tanjur je malo umjetničko djelo o s tvojim potpisom. Kako bismo ti olakšali potragu za idealnim ručkom, izdvajamo nekoliko provjerenih recepata, a ti u njih dodaj svoj začin i učini ih još boljim.
maminRucak 279Recepta
Jednostavno Juha od pečene hokaido tikve Nije mi uspjela kako sam zamislila, ali vam ipak želim objaviti ovaj recept - za inspiraciju. Juha je ukusna Više
maminRucak 279Recepta
Jednostavno Pomfrit od batata iz pećnice Jednostavni prilog koji će oduševiti vas, male izbirljivce ili vaše goste. Najteži dio ovog recepta je guljenje batata. Čak Više
maminRucak 279Recepta
Jednostavno Pašta fažol Rijetko kuham suhi grah, jer često nemam dva sata za kuhanje. No, zbilja nije neka filozofija. Pogotovo kada znate Više

Želiš da ti šaljemo ideje za ručak?

Prijavi se na naš newsletter i šaljemo ti odlične i provjerene recepte u kojima ćeš uživati sa svojom obitelji.

Prijavi se

Više voliš Viber nego email? Dođi u našu grupu!

Na Vrh