Obavezno marinirajte meso
Mi u obitelji imamo svatko „svoj“ dio pileta. Moja su krilca i karabatak, muž voli batak, a djeca prsa.
Pileća prsa su najnemasniji dio piletine i idealni su za djecu, ali i za razne pripreme ručka. No, ono što se nerijetko događa je da nam ostanu presuha i ne tako fina za jesti.
Donosimo četiri trika kako to spriječiti:
TRIK 1: Marinada
Napravite marinadu od vode, soli, papra, limuna i češnjaka. Stavite pileća prsa u marinadu i pustite da odstoje najmanje pola sata.
TRIK 2: Posušite meso ubrusom
Nakon mariniranja, pileća prsa dobro osušite ubrusom pa ih čvrsto pritisnite batom.
Nemojte ih tući, dovoljno je čvrsto pritisnuti kako bi se lagano spljoštila i ujednačila. Želite li lagano hrskavu koricu možete ih posipati s malo brašna.
TRIK 3: Par minuta je dovoljno
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, dodajte maslinovo ulje i maslac. Na tavicu zatim dodajte prsa i pecite ih 2-3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.
TRIK 4: Ne dižite poklopac
Potom smanjite vatru i poklopite tavu te pustite da se na nižoj temperaturi kuha desetak minuta.
Nakon deset minuta ugasite vatru i ostavite piletinu još par minuta minuta u poklopljenoj tavi i tek tada dignite poklopac.
Poslužite i uživajte u sočnom mesu.