Recepti za “bezidejna” jela

Koliko puta ste na vaše pitanje: „Što ćemo sutra za ručak?“ čuli odgovore: „Ne znam!“, „Svejedno mi je“, sigurno bezbroj, kao i ja.

Ne samo da niste saznali odgovor na postavljeno pitanje, nego vam se i kosa digla dva metra u zrak, tlak na 200 i sve se u vašoj glavi dodatno zakompliciralo.

Inspiracija

Mnogo puta je lakše skuhati jelo, nego doći na ideju što kuhati. Ako ste barem jedanput na www.maminrucak.hr/recepti pronašli recept za sebe i vašu obitelj, ja sam presretna.

Lijepo je kada obitelj surađuje i kada svatko barem jedan dan u tjednu ima jedno od svojih omiljenih jela. Vama je posao olakšan, ukućani zadovoljni i svi sretni i zadovoljni. Ja sam trenutno u toj fazi.

Lakše kuhanje uz tjedne želje

Mužu je uvijek svejedno što će biti za ručak. Iskreno, on je najmanje izbirljiv u obitelji, njemu sve paše. Djeca su ta koja „filozofiraju“, ali s vremenom i taj je problem riješen.

Mislim da je u cijeloj priči pomogla zajednička kupovina, rad u vrtu, a možda sam im i dosadila pitanjem „Što ćemo sutra za ručak?“ da su mi sami počeli iznositi svoje tjedne želje i zbilja je lakše. „Naručena“ jela kuham s više ljubavi, poleta i zadovoljstva jer znam da će tanjuri brzo postati prazni.

Budite uporni i vi ćete doći u tu fazu.

A do tada…ovo su moja TOP 3 jela pod nazivom „Ne znam“ i „Svejedno mi je“!

piletina u bijelom umaku
Piletina u bijelom umaku s tortelinima
Špageti sa šalšom
losos i brokula
Losos s lešo povrćem