Ako mislite da nemate vremena za pripremu ručka ili da ne znate kuhati, razmislite opet. Orada s krumpirom i mrkvom iz pećnice je jelo za koje vam ne treba mnogo vremena i koje možete pripremiti ako ste početnik u kuhinji. Teška srca priznajem - zvijezda ovog jela nije riba, nego krumpir. Kada ga skuhate, biti će vam jasno zašto.
Stavite grijati pećnicu na 190 stupnjeva. Ribu očistite, posolite i popaprite. Luk, krumpir i mrkvu također očistite i narežite na ploške. I to je to, najveći dio posla je obavljen.
U posudu za pečenje prvo stavite luk, mrkvu, krumpir, grančice ružmarina. Povrće posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Na povrće stavite oradu. Pleh za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite poklopljeno 25 minuta, a zatim maknite foliju i pecite još 5-10 minuta da riba dobije lijepu boju.
Gotovo jelo pospite sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom. Uživajte u jednostavnom i zdravom ručku iz jedne posude.
Sastojci
Upute
Stavite grijati pećnicu na 190 stupnjeva. Ribu očistite, posolite i popaprite. Luk, krumpir i mrkvu također očistite i narežite na ploške. I to je to, najveći dio posla je obavljen.
U posudu za pečenje prvo stavite luk, mrkvu, krumpir, grančice ružmarina. Povrće posolite, popaprite i začinite maslinovim uljem. Na povrće stavite oradu. Pleh za pečenje prekrijte aluminijskom folijom i stavite u zagrijanu pećnicu.
Pecite poklopljeno 25 minuta, a zatim maknite foliju i pecite još 5-10 minuta da riba dobije lijepu boju.
Gotovo jelo pospite sitno nasjeckanim peršinom i češnjakom. Uživajte u jednostavnom i zdravom ručku iz jedne posude.