Stara dobra klasika! Nekada vrijedi igrati na sigurno. S lungićem u kombinaciji sa šampinjonima rijetko možete pogriješiti.
Lungić narežite na komade debljine 1,5cm, posolite i popaprite. Na malo ulja popržite lungiće s obje strane dok ne porumene, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Pečene lungiće izvadite iz tave na tanjur.
Na masnoći od lungića dodajte na sitno nasjeckan češnjak i temeljac. Kuhačom ostružite karamelizirani sloj od prženja lungića.
Dodajte na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite. Kada tekućina iz gljiva ispari dodajte vrhnje za kuhanje i na sitno nasjeckan peršin.
Vratiti lungiće u umak i pirjajte još 10-tak minuta.
SAVJET PLUS: Idealan prilog za ovo jelo su njoki ili pire krumpir.
Sastojci
Upute
Lungić narežite na komade debljine 1,5cm, posolite i popaprite. Na malo ulja popržite lungiće s obje strane dok ne porumene, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Pečene lungiće izvadite iz tave na tanjur.
Na masnoći od lungića dodajte na sitno nasjeckan češnjak i temeljac. Kuhačom ostružite karamelizirani sloj od prženja lungića.
Dodajte na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite. Kada tekućina iz gljiva ispari dodajte vrhnje za kuhanje i na sitno nasjeckan peršin.
Vratiti lungiće u umak i pirjajte još 10-tak minuta.
SAVJET PLUS: Idealan prilog za ovo jelo su njoki ili pire krumpir.