AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Stara dobra klasika! Nekada vrijedi igrati na sigurno. S lungićem u kombinaciji sa šampinjonima rijetko možete pogriješiti.

lungić sa šampinjonima
Yields4 Servings
Prep Time10 minsCook Time30 minsTotal Time40 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Lungić narežite na komade debljine 1,5cm, posolite i popaprite. Na malo ulja popržite lungiće s obje strane dok ne porumene, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Pečene lungiće izvadite iz tave na tanjur.

2

Na masnoći od lungića dodajte na sitno nasjeckan češnjak i temeljac. Kuhačom ostružite karamelizirani sloj od prženja lungića.

3

Dodajte na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite. Kada tekućina iz gljiva ispari dodajte vrhnje za kuhanje i na sitno nasjeckan peršin.

4

Vratiti lungiće u umak i pirjajte još 10-tak minuta.

5

SAVJET PLUS: Idealan prilog za ovo jelo su njoki ili pire krumpir.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Lungić narežite na komade debljine 1,5cm, posolite i popaprite. Na malo ulja popržite lungiće s obje strane dok ne porumene, otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Pečene lungiće izvadite iz tave na tanjur.

2

Na masnoći od lungića dodajte na sitno nasjeckan češnjak i temeljac. Kuhačom ostružite karamelizirani sloj od prženja lungića.

3

Dodajte na ploške narezane šampinjone, posolite i popaprite. Kada tekućina iz gljiva ispari dodajte vrhnje za kuhanje i na sitno nasjeckan peršin.

4

Vratiti lungiće u umak i pirjajte još 10-tak minuta.

5

SAVJET PLUS: Idealan prilog za ovo jelo su njoki ili pire krumpir.

Lungić u umaku od šampinjona