AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Piletina u bijelom umaku s tortelinima me podsjeća na moje studenske dane. Što u prijevodu znači - brzo, jednostavno i ukusno.

piletina u bijelom umaku
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
1

Pileća prsa narežite na manje komade. Popržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne poprime boju. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave na tanjur.

2

Poriluk narežite na kolute i pirjajte na masnoći od mesa.

3

Vratite meso u tavu, umiješajte vrhnje, dodajte peršin te kuhajte do željene gustoće. Pred kraj kuhanja umiješajte ribani parmezan.

4

Poslužite uz torteline sa sirom koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.
U piletinu s umakom stavite malo vode u kojoj su se tortelini kuhali i poslužite.

5

SAVJET PLUS: Tortelini ubacite u lonac s kipućom vodom. Gotovi su kada isplivaju na površinu.

Sastojci

Upute

1

Pileća prsa narežite na manje komade. Popržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne poprime boju. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave na tanjur.

2

Poriluk narežite na kolute i pirjajte na masnoći od mesa.

3

Vratite meso u tavu, umiješajte vrhnje, dodajte peršin te kuhajte do željene gustoće. Pred kraj kuhanja umiješajte ribani parmezan.

4

Poslužite uz torteline sa sirom koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.
U piletinu s umakom stavite malo vode u kojoj su se tortelini kuhali i poslužite.

5

SAVJET PLUS: Tortelini ubacite u lonac s kipućom vodom. Gotovi su kada isplivaju na površinu.

Piletina u bijelom umaku s tortelinima