Piletina u bijelom umaku s tortelinima me podsjeća na moje studenske dane. Što u prijevodu znači - brzo, jednostavno i ukusno.
Pileća prsa narežite na manje komade. Popržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne poprime boju. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave na tanjur.
Poriluk narežite na kolute i pirjajte na masnoći od mesa.
Vratite meso u tavu, umiješajte vrhnje, dodajte peršin te kuhajte do željene gustoće. Pred kraj kuhanja umiješajte ribani parmezan.
Poslužite uz torteline sa sirom koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.
U piletinu s umakom stavite malo vode u kojoj su se tortelini kuhali i poslužite.
SAVJET PLUS: Tortelini ubacite u lonac s kipućom vodom. Gotovi su kada isplivaju na površinu.
Sastojci
Upute
Pileća prsa narežite na manje komade. Popržite ih na zagrijanom suncokretovom ulju dok ne poprime boju. Posolite i popaprite. Izvadite iz tave na tanjur.
Poriluk narežite na kolute i pirjajte na masnoći od mesa.
Vratite meso u tavu, umiješajte vrhnje, dodajte peršin te kuhajte do željene gustoće. Pred kraj kuhanja umiješajte ribani parmezan.
Poslužite uz torteline sa sirom koje ste prethodno skuhali u posoljenoj vodi.
U piletinu s umakom stavite malo vode u kojoj su se tortelini kuhali i poslužite.
SAVJET PLUS: Tortelini ubacite u lonac s kipućom vodom. Gotovi su kada isplivaju na površinu.