Moje najdraže jelo. Prvi recept koji sam naučila kuhati, prvi recept koji sam objavila na maminrucak.hr. Šalšu i špagete obožavam od malih nogu. Možete se poigrati i s drugim vrstama tjestenine koju vaši ukućani vole.
Uliti u posudu maslinovo ulje te dodati na sitno narezan luk i češnjak. Dinstati minutu dvije da luk i češnjak zamirišu i lagano požute. Pazite da ne zagore.
Dodajte pasiranu rajčicu, sol, papar i šećer. Smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da se "na lagano" kuha oko 45 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Pred kraj kuhanja dodajte na sitno narezani peršin.
U posoljenoj vodi skuhajte špagete. Pogledajte kako skuhati ukusnu tjesteninu
Ocijeđene špagete dodajte u umak zajedno s 1 dcl vode u kojoj su se kuhali. Po želji dodajte još peršina i naribanog parmezana.
Brz i ukusan mamin ručak je gotov. Okupite obitelj za stolom i uživajte u njemu.
SAVJET PLUS: Ovaj ukusan umak možete skuhati i u većoj količini, zamrznuti u plastične posudice i poslužiti kao umak uz pečeno meso. Izvrsno ide i uz pečene krumpiriće. Djeca će obožavati.
Sastojci
Upute
Uliti u posudu maslinovo ulje te dodati na sitno narezan luk i češnjak. Dinstati minutu dvije da luk i češnjak zamirišu i lagano požute. Pazite da ne zagore.
Dodajte pasiranu rajčicu, sol, papar i šećer. Smanjite vatru, poklopite lonac i pustite da se "na lagano" kuha oko 45 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Pred kraj kuhanja dodajte na sitno narezani peršin.
U posoljenoj vodi skuhajte špagete. Pogledajte kako skuhati ukusnu tjesteninu
Ocijeđene špagete dodajte u umak zajedno s 1 dcl vode u kojoj su se kuhali. Po želji dodajte još peršina i naribanog parmezana.
Brz i ukusan mamin ručak je gotov. Okupite obitelj za stolom i uživajte u njemu.
SAVJET PLUS: Ovaj ukusan umak možete skuhati i u većoj količini, zamrznuti u plastične posudice i poslužiti kao umak uz pečeno meso. Izvrsno ide i uz pečene krumpiriće. Djeca će obožavati.