AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Mama, da li mogu sutra mlinci? Pitanje je koje se često čuje u mojoj kući. Djeca vole mlince, a u kombinaciji s piletinom to je pravi ručak za cijelu obitelj.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 5 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu dobro posolite i popaprite, luk i češnjak narežite na ploške, a špek na kockice. Sve stavite u vatrostalnu posudu ili pleh, dodajte malo vode i ravno u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite cca 45 minuta, uz povremeno okretanje mesa.

2

Mlince natrgajte na manje komadiće i prelijte kipućom vodom. Ostavite ih 5 min u poklopljenoj posudi. Odstranite višak vode i umiješajte mlince u masnoću u kojoj se pekla piletina. Još malo stavite u pećnicu da se kratko zapeče, otprilike 5 min i poslužite uze sezonsku salatu.

3

SAVJET PLUS: Ovo jelo se također može napraviti i puretinom.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Piletinu dobro posolite i popaprite, luk i češnjak narežite na ploške, a špek na kockice. Sve stavite u vatrostalnu posudu ili pleh, dodajte malo vode i ravno u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite cca 45 minuta, uz povremeno okretanje mesa.

2

Mlince natrgajte na manje komadiće i prelijte kipućom vodom. Ostavite ih 5 min u poklopljenoj posudi. Odstranite višak vode i umiješajte mlince u masnoću u kojoj se pekla piletina. Još malo stavite u pećnicu da se kratko zapeče, otprilike 5 min i poslužite uze sezonsku salatu.

3

SAVJET PLUS: Ovo jelo se također može napraviti i puretinom.

Pečena piletina s mlincima