Ručak iz jedne posude, za pola sata, bez mješanja! Zvuči nemoguće, ali nije. Probajte ovaj recept i oduševit ćete se jednostavnošću i okusom.
U lonac ulijte maslinovo ulje da prekrije dno. Stavite na ploške narezan krumpir. Na krumpir stavite filete oslića koje ste narezali na manje komade veličine zalogaja. Na oslić stavite luk narezan na ploške, pa opet krumpir, a na krumpir oslić i tako dok ne potrošite sastojke.
Oslić i krumpir pospite sitno narezan češnjakom i peršinom. Posolite, stavite lovorov list i ulijte vode tek toliko da prekrije sve sastojke.
Tek sada lonac stavite na vatru i kuhajte 20-25 minuta dok tekučina ne ispari. Sastojke ne miješajte. Tu i tamo možete protresti posudu. Dodajte još maslinovog ulja i peršina za kraj i poslužite brzi i ukusan ručak.
Sastojci
Upute
U lonac ulijte maslinovo ulje da prekrije dno. Stavite na ploške narezan krumpir. Na krumpir stavite filete oslića koje ste narezali na manje komade veličine zalogaja. Na oslić stavite luk narezan na ploške, pa opet krumpir, a na krumpir oslić i tako dok ne potrošite sastojke.
Oslić i krumpir pospite sitno narezan češnjakom i peršinom. Posolite, stavite lovorov list i ulijte vode tek toliko da prekrije sve sastojke.
Tek sada lonac stavite na vatru i kuhajte 20-25 minuta dok tekučina ne ispari. Sastojke ne miješajte. Tu i tamo možete protresti posudu. Dodajte još maslinovog ulja i peršina za kraj i poslužite brzi i ukusan ručak.