AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Iako u originalni bolonjez umak idu mrkva i celer, ja dodam i naribanu tikvicu, čak i butternet tikvu (ako je sezona). Nekada i par cvjetova brokule i poriluk. Razlog - ne znam dijete koje ne voli bolonjez umak! Ovo jelo je idealno za djeci "podvaliti" povrće. Ovaj se umak može koristiti na razne načine. Slijedi recept!

bolonjez umak
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 10 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju dinstajte na sitno narezan luk i poriluk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte naribanu mrkvu i tikvicu, posolite, popaprite te sve skupa dobro promiješajte.

2

Dodajte mljeveno meso, posolite i prijajte 10-tak minuta. Dodajte pasatu od rajčice i kuhajte na srednje jakoj vatri 20-tak minuta.

3

Dodajte naribani muškatni oraščić i češnjak te nastavite kuhati još 20-tak minuta.

4

Na kraju dodajte peršin i sve dobro promiješajte.

5

SAVJET PLUS: Bolonjez umak možete poslužiti uz špagete, pire krumpir, palentu ili napraviti pizzu bolonjez.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju dinstajte na sitno narezan luk i poriluk, dok ne dobije zlatnu boju. Dodajte naribanu mrkvu i tikvicu, posolite, popaprite te sve skupa dobro promiješajte.

2

Dodajte mljeveno meso, posolite i prijajte 10-tak minuta. Dodajte pasatu od rajčice i kuhajte na srednje jakoj vatri 20-tak minuta.

3

Dodajte naribani muškatni oraščić i češnjak te nastavite kuhati još 20-tak minuta.

4

Na kraju dodajte peršin i sve dobro promiješajte.

5

SAVJET PLUS: Bolonjez umak možete poslužiti uz špagete, pire krumpir, palentu ili napraviti pizzu bolonjez.

Bolonjez umak