Tikvice imaju jako malo kalorija, a puno nutrijenata. Odlična su namirnica za mršavljenje. Zapečene tikvice su jednostavan prilog uz meso ili samostalni ručak za vruće ljetne dane.

Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se zagrije pripremite sastojke za ručak / prilog jelu.
Tikvice operite i izrežite na ploške, posolite i ostavite da pustu vodu.
Luk i češnjak narežite na ploške. U vatrostalnu posudu dodajte ocijeđene tikvice, luk češnjak i malo ih začinite maslinovim uljem. U drugoj zdjeli razmutite jaja, umiješajte vrhnje, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica.
Tikvice pospite naribanim sirom i stavite u pećnicu na 20 tak minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Gotovo jelo pospite svježe narezan peršinom
Sastojci
Upute
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Dok se zagrije pripremite sastojke za ručak / prilog jelu.
Tikvice operite i izrežite na ploške, posolite i ostavite da pustu vodu.
Luk i češnjak narežite na ploške. U vatrostalnu posudu dodajte ocijeđene tikvice, luk češnjak i malo ih začinite maslinovim uljem. U drugoj zdjeli razmutite jaja, umiješajte vrhnje, malo posolite i popaprite te dodajte malo naribanog muškatnog oraščića. Prelijte preko tikvica.
Tikvice pospite naribanim sirom i stavite u pećnicu na 20 tak minuta, dok ne dobiju lijepu zlatnu boju. Gotovo jelo pospite svježe narezan peršinom