AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Ostalo vam je bolonjez umaka? Napravite nešto drugačije, napravite pizzu bolonjez. Pizza za ručak! Djeca će biti oduševljena.

pizza bolonjez
Yields4 Servings
Prep Time30 minsCook Time30 minsTotal Time1 hr
Sastojci za mamin ručak: Tijesto za pizzu
Sastojci za mamin ručak: Nadjev za pizzu
Priprema: Tijesto za pizzu
1

Mlijeko malo zagrijte, nikako ne smije biti kipuće. U toplo mlijeko dodajte kvasac i 2 žlice šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.

2

U zdjelu u koju ćete zamijesiti tijesto dodajte brašno, prstohvat soli te maslinovo ulje. Sve promiješajte i dodajte kvasac. Mijesite tijesto rukama i dodajte malo po malo mlake vode, ako je potrebno. Tijesto vam treba biti mekano i pomalo gnjecavo, ako je pretvrdo dodajte još vode.

3

Tijesto premažite maslinovim uljem, prekrite krpom i ostavite na toplom da se digne.

Priprema: Nadjev za pizzu
4

Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. Tijesto stavite u pleh za pečenje, koji ste dobro premazali suncokretovim uljem, kako se tijesto ne bi zalijepilo. Možete koristiti i papir za pečenje, u tom slučaju vam ne treba suncokretovo ulje.

5

Preko tijesta lijepo rasporedite bolonjez umak. Pogledajte pripremu Bolonjez umaka .
Preko umaka naribajte sir gaudu. Pizzu pospite origanom i stavite u zagrijanu pećnicu na 25 minuta. Uživajte u maminom ručku!

Ingredients

Sastojci za mamin ručak: Tijesto za pizzu
Sastojci za mamin ručak: Nadjev za pizzu

Directions

Priprema: Tijesto za pizzu
1

Mlijeko malo zagrijte, nikako ne smije biti kipuće. U toplo mlijeko dodajte kvasac i 2 žlice šećera. Ostavite 5 minuta da se kvasac aktivira.

2

U zdjelu u koju ćete zamijesiti tijesto dodajte brašno, prstohvat soli te maslinovo ulje. Sve promiješajte i dodajte kvasac. Mijesite tijesto rukama i dodajte malo po malo mlake vode, ako je potrebno. Tijesto vam treba biti mekano i pomalo gnjecavo, ako je pretvrdo dodajte još vode.

3

Tijesto premažite maslinovim uljem, prekrite krpom i ostavite na toplom da se digne.

Priprema: Nadjev za pizzu
4

Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. Tijesto stavite u pleh za pečenje, koji ste dobro premazali suncokretovim uljem, kako se tijesto ne bi zalijepilo. Možete koristiti i papir za pečenje, u tom slučaju vam ne treba suncokretovo ulje.

5

Preko tijesta lijepo rasporedite bolonjez umak. Pogledajte pripremu Bolonjez umaka .
Preko umaka naribajte sir gaudu. Pizzu pospite origanom i stavite u zagrijanu pećnicu na 25 minuta. Uživajte u maminom ručku!

Pizza bolonjez