AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Piletina i slanutak super pašu. Umak obogatite sezonskim povrćem i užvajte. Ovo je idealan ručak za dva dana. Rižu drugi dan možete zamijeniti s tjesteninom ili palentom.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu začinite sa soli i maslinovim uljem i stavite na zagrijano ulje. Dinstajte dok piletina ne dobije boju sa svih strana.

2

Zatim piletinu izvadite u neku posudu, a u lonac dodajte luk (možete i malo pancete za aromu). Dodajte i na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku.

3

Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu, kurkumu i lovorov list. Vratite piletinu u lonac, poklopite i kuhajte cca 20-tak minuta.

4

Zatim dodajte ocijeđeni slanutak, naribani češnjak i peršin i kuhajte još 10-tak minuta.

5

Poslužite uz rižu, pire krumpir ili palentu. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Piletinu začinite sa soli i maslinovim uljem i stavite na zagrijano ulje. Dinstajte dok piletina ne dobije boju sa svih strana.

2

Zatim piletinu izvadite u neku posudu, a u lonac dodajte luk (možete i malo pancete za aromu). Dodajte i na kockice narezanu mrkvu, tikvicu i papriku.

3

Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu, kurkumu i lovorov list. Vratite piletinu u lonac, poklopite i kuhajte cca 20-tak minuta.

4

Zatim dodajte ocijeđeni slanutak, naribani češnjak i peršin i kuhajte još 10-tak minuta.

5

Poslužite uz rižu, pire krumpir ili palentu. Uživajte!

Piletina u umaku od slanutka i povrća