AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Evo načina kako djeci podvaliti cvjetaču. Pripremite im ove hrskave i ukusne polpetice.

polpete od cvjetače
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Priprema:
1

U hladnu i posoljenu vodu stavite kuhati cvjetaču. Kuhajte dok ne omekša.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, samo kratko dok zamirišu. Pazite da vam ne zagore.

3

U posudu vilicom zgnječite cvjetaču, dodajte prženi luk i češnjak, jaja, sol i papar.

4

Postepeno dodajte mlijeko i brašno. Smjesu dobro kuhačom promiješajte i onda dodajte naribani sir i peršin.

5

Na tavu ulijte malo maslinovog ulja, možete i kokosovog, ako imate. Žlicom stavljajte smjesu za polpete. Ako vam je smjesa pregusta / prerijetka, dodajte još mlijeka / brašna. Polpete pržite 2 minute sa svake strane dok me postanu zlatne i hrskave.

Sastojci

Upute

Priprema:
1

U hladnu i posoljenu vodu stavite kuhati cvjetaču. Kuhajte dok ne omekša.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, samo kratko dok zamirišu. Pazite da vam ne zagore.

3

U posudu vilicom zgnječite cvjetaču, dodajte prženi luk i češnjak, jaja, sol i papar.

4

Postepeno dodajte mlijeko i brašno. Smjesu dobro kuhačom promiješajte i onda dodajte naribani sir i peršin.

5

Na tavu ulijte malo maslinovog ulja, možete i kokosovog, ako imate. Žlicom stavljajte smjesu za polpete. Ako vam je smjesa pregusta / prerijetka, dodajte još mlijeka / brašna. Polpete pržite 2 minute sa svake strane dok me postanu zlatne i hrskave.

Polpete od cvjetače