Evo načina kako djeci podvaliti cvjetaču. Pripremite im ove hrskave i ukusne polpetice.
U hladnu i posoljenu vodu stavite kuhati cvjetaču. Kuhajte dok ne omekša.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, samo kratko dok zamirišu. Pazite da vam ne zagore.
U posudu vilicom zgnječite cvjetaču, dodajte prženi luk i češnjak, jaja, sol i papar.
Postepeno dodajte mlijeko i brašno. Smjesu dobro kuhačom promiješajte i onda dodajte naribani sir i peršin.
Na tavu ulijte malo maslinovog ulja, možete i kokosovog, ako imate. Žlicom stavljajte smjesu za polpete. Ako vam je smjesa pregusta / prerijetka, dodajte još mlijeka / brašna. Polpete pržite 2 minute sa svake strane dok me postanu zlatne i hrskave.
Sastojci
Upute
U hladnu i posoljenu vodu stavite kuhati cvjetaču. Kuhajte dok ne omekša.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak, samo kratko dok zamirišu. Pazite da vam ne zagore.
U posudu vilicom zgnječite cvjetaču, dodajte prženi luk i češnjak, jaja, sol i papar.
Postepeno dodajte mlijeko i brašno. Smjesu dobro kuhačom promiješajte i onda dodajte naribani sir i peršin.
Na tavu ulijte malo maslinovog ulja, možete i kokosovog, ako imate. Žlicom stavljajte smjesu za polpete. Ako vam je smjesa pregusta / prerijetka, dodajte još mlijeka / brašna. Polpete pržite 2 minute sa svake strane dok me postanu zlatne i hrskave.