Šarenilo na tanjuru
Volim kuhati i vrijeme provoditi u kuhinji, ali mislim da je i najveći zaljubljenici u kuhinju, ljeti kuhanje izbjegavaju koliko god mogu.
Trideset stupnjeva u hladu, sparina i štednjak….nije baš atmosfera kojoj se veselimo.
Ljeto je godišnje doma kada najmanje kuham, kada ne pečem kolače (sladoled je TOP desert), kada pećnicu rijetko palim.
Za moju dušu

Sreća je što je ljeto bogato plodovima: rajčica, krastavac, tikvice, patlidžan, paprika, koje ne zahtijevaju dugo kuhanje i to je ono najbolje. S tim se namirnicama mogu napraviti ukusni umaci, juhe, prilozi, koji su brzo gotovi.
Ja sam se ovaj put odlučila za ljetne salate koje obožavam. Šarenilo na tanjuru i maslinovo ulje – meni više od toga ne treba. No, djeca, barem ne moja, nisu s tim salatama oduševljena.
Oni bi radije da se povrće „ne vidi“. Zato su ove salate za moju dušu i dušu svih vas koji sa mnom dijelite oduševljenje i pozdravljate ljeto.
Za ukusnu salatu vam je potrebno:
- BAZA – zelena salata, rikula, matovilac, špinat…
- SEZONSKO POVRĆE – rajčica, krastavac, paprika
- PROTEINI – pileće meso, tuna, losos….
- ŽITARICE ILI GRAHORICE – leća, slanutak, grah svojim će okusom upotpuniti svaku salatu
- PRELJEV – tu ima raznih kombinacija, ali ja se držim jednostavnosti – sol, papar, maslinovo ulje i par kapi limuna
Inspiriraj se ljetnim salatama:






