Leća je izuzeto hranjiva namirnica, pomalo zanemarena. Salatu od leće možete pripremiti kako prilog glavnom jelu ili kao samostalni obrok. Povrće u salati možete prilagoditi sezoni.
Ako za ovaj recept koristite suhu leću, namočite ju minimalno 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Leću kuhajte u posoljenoj vodi oko pola sata. Ako koristite konzerviranu leću, procijedite ju i isperite pod mlazom hladne vode.
Dodajte leću u zdjelu u kojoj ćete raditi salatu. Kuhanu leću, malo ohladite prije dodavanja drugih sastojaka. U zdjelu dodajte rajčicu, na ploške narezan luk, na kockice narezanu papriku te rikulu. Sve lijepo posolite, popaprite te začinite s maslinovim uljem, svježe narezanim peršinom i s par kapi limunovog soka.
Sastojci
Upute
Ako za ovaj recept koristite suhu leću, namočite ju minimalno 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Leću kuhajte u posoljenoj vodi oko pola sata. Ako koristite konzerviranu leću, procijedite ju i isperite pod mlazom hladne vode.
Dodajte leću u zdjelu u kojoj ćete raditi salatu. Kuhanu leću, malo ohladite prije dodavanja drugih sastojaka. U zdjelu dodajte rajčicu, na ploške narezan luk, na kockice narezanu papriku te rikulu. Sve lijepo posolite, popaprite te začinite s maslinovim uljem, svježe narezanim peršinom i s par kapi limunovog soka.
Leave a Reply
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.