AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Leća je izuzeto hranjiva namirnica, pomalo zanemarena. Salatu od leće možete pripremiti kako prilog glavnom jelu ili kao samostalni obrok. Povrće u salati možete prilagoditi sezoni.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja20 minutaUkupno vrijeme25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Ako za ovaj recept koristite suhu leću, namočite ju minimalno 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Leću kuhajte u posoljenoj vodi oko pola sata. Ako koristite konzerviranu leću, procijedite ju i isperite pod mlazom hladne vode.

2

Dodajte leću u zdjelu u kojoj ćete raditi salatu. Kuhanu leću, malo ohladite prije dodavanja drugih sastojaka. U zdjelu dodajte rajčicu, na ploške narezan luk, na kockice narezanu papriku te rikulu. Sve lijepo posolite, popaprite te začinite s maslinovim uljem, svježe narezanim peršinom i s par kapi limunovog soka.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Ako za ovaj recept koristite suhu leću, namočite ju minimalno 2 sata prije kuhanja ili večer prije. Leću kuhajte u posoljenoj vodi oko pola sata. Ako koristite konzerviranu leću, procijedite ju i isperite pod mlazom hladne vode.

2

Dodajte leću u zdjelu u kojoj ćete raditi salatu. Kuhanu leću, malo ohladite prije dodavanja drugih sastojaka. U zdjelu dodajte rajčicu, na ploške narezan luk, na kockice narezanu papriku te rikulu. Sve lijepo posolite, popaprite te začinite s maslinovim uljem, svježe narezanim peršinom i s par kapi limunovog soka.

Salata od leće