Varivo od leće volimo u svim kombinacijama. Dečki nisu pretjerani ljubitelji batata, ali u ovoj kombinaciju su ga pojeli jer sam ga kombinirala s njihovom dragom namirnicom - lećom. To vam može biti mali trik za uvođenje novih okusa - kombinacija s omiljenim.
Leću potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i batat. Poolite i dodajte malo mljevene slatke paprike.
Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.
Kuhajte 10-tak minuta pa dodajte leću. Ako je potrebno dodajte još malo vode.
Kuhajte na laganoj vatri dok se leća ne skuha, a povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte u jelo naribani češnjak i na sitno nasjeckan peršin. Sve dobro promiješajte, poslužite i uživajte u narančastom tanjuru!
Sastojci
Upute
Leću potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i batat. Poolite i dodajte malo mljevene slatke paprike.
Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.
Kuhajte 10-tak minuta pa dodajte leću. Ako je potrebno dodajte još malo vode.
Kuhajte na laganoj vatri dok se leća ne skuha, a povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte u jelo naribani češnjak i na sitno nasjeckan peršin. Sve dobro promiješajte, poslužite i uživajte u narančastom tanjuru!