AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Varivo od leće volimo u svim kombinacijama. Dečki nisu pretjerani ljubitelji batata, ali u ovoj kombinaciju su ga pojeli jer sam ga kombinirala s njihovom dragom namirnicom - lećom. To vam može biti mali trik za uvođenje novih okusa - kombinacija s omiljenim.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme50 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Leću potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i batat. Poolite i dodajte malo mljevene slatke paprike.

3

Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.

4

Kuhajte 10-tak minuta pa dodajte leću. Ako je potrebno dodajte još malo vode.

5

Kuhajte na laganoj vatri dok se leća ne skuha, a povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte u jelo naribani češnjak i na sitno nasjeckan peršin. Sve dobro promiješajte, poslužite i uživajte u narančastom tanjuru!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Leću potopite 2 sata prije kuhanja ili večer prije.

2

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk. Kada dobije lijepu boju dodajte mu na kockice narezanu mrkvu i batat. Poolite i dodajte malo mljevene slatke paprike.

3

Dinstajte 5 minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode da prekrije sve sastojke.

4

Kuhajte 10-tak minuta pa dodajte leću. Ako je potrebno dodajte još malo vode.

5

Kuhajte na laganoj vatri dok se leća ne skuha, a povrće ne omekša. Pred kraj kuhanja dodajte u jelo naribani češnjak i na sitno nasjeckan peršin. Sve dobro promiješajte, poslužite i uživajte u narančastom tanjuru!

Varivo od zelene leće, mrkve i batata