Dok nisam došla živjeti u Karlovac, nisam probala ovo jelo. U Dalmaciji se ovaj ručak ne priprema, pa je to za mene bila novost. Kada ga je svekrva prvi put pripremila, bila sam oduševljena. Jelo je odlično i zaslužuje biti na našem tjednom jelovniku.
Na ulju ili malo svinjske masti staviti dinstati na sitno narezan luk, češnjak i pancetu. Kada povrće dobije lijepu boju, dodajte kiselo zelje.
Ako je zelje previše kiselo, isperite ga u nekoliko voda. U lonac dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list i mljevenu crvenu papriku. Sve lijepo promiješajte i ostavite da se dinsta 40 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Kada je zelje kuhano, u lonac dodajte grah i kuhajte još 10-tak minuta.
SAVJET PLUS: Ako volite i želite, možete u drugoj posudi skuhati suho meso i kuhano dodati zajedno s grahom u lonac sa zeljem.
Sastojci
Upute
Na ulju ili malo svinjske masti staviti dinstati na sitno narezan luk, češnjak i pancetu. Kada povrće dobije lijepu boju, dodajte kiselo zelje.
Ako je zelje previše kiselo, isperite ga u nekoliko voda. U lonac dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list i mljevenu crvenu papriku. Sve lijepo promiješajte i ostavite da se dinsta 40 minuta. Po potrebi dodajte malo vode.
Kada je zelje kuhano, u lonac dodajte grah i kuhajte još 10-tak minuta.
SAVJET PLUS: Ako volite i želite, možete u drugoj posudi skuhati suho meso i kuhano dodati zajedno s grahom u lonac sa zeljem.