AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Jednostavni prilog koji će oduševiti vas, male izbirljivce ili vaše goste. Najteži dio ovog recepta je guljenje batata. Čak i ako ne volite batat zbog njegove slatkoće, ovaj recept će vam pasati upravo zbog začina koji neutraliziraju slatkoću. Isprobajte!

Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time35 minsTotal Time30 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Batate ogulite i narežite kao pomfrit.

2

Batat stavite na pleh i papir za pečenje. Začiniti ga maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra. Mlješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat.

3

Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.

4

Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 20-25 minuta. Uživajte!

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

Batate ogulite i narežite kao pomfrit.

2

Batat stavite na pleh i papir za pečenje. Začiniti ga maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra. Mlješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat.

3

Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.

4

Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 20-25 minuta. Uživajte!

Pomfrit od batata iz pećnice