Jednostavni prilog koji će oduševiti vas, male izbirljivce ili vaše goste. Najteži dio ovog recepta je guljenje batata. Čak i ako ne volite batat zbog njegove slatkoće, ovaj recept će vam pasati upravo zbog začina koji neutraliziraju slatkoću. Isprobajte!
Batate ogulite i narežite kao pomfrit.
Batat stavite na pleh i papir za pečenje. Začiniti ga maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra. Mlješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat.
Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.
Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 20-25 minuta. Uživajte!
Sastojci
Upute
Batate ogulite i narežite kao pomfrit.
Batat stavite na pleh i papir za pečenje. Začiniti ga maslinovim uljem i mješavinom: palente, mljevene slatke crvene paprike, kurkume, naribanog češnjaka, soli i papra. Mlješavinu prstima rasporedite po batatu da se što više začina zalijepi za batat.
Količinu začina možete prilagoditi svojim okusima.
Pomfrit stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva / cca 20-25 minuta. Uživajte!