AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Zeleni fažol (kako su Dalmaciji kaže) sinonim je ljeta. Bogat je vitaminima i mineralima, čisti organizam i snižava šećer u krvi. Može se spravljati na razne načine, a ovoj daleko najjednostavniji mi je najdraži. Pripremite zelene fažol / mahune na lešo s puno maslinovog ulja. Odlično paše uz meso ili ribu.

mahune na lešo
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U veliki lonac stavite kuhati hladnu vodu, žlicu soli i krumpir narezan na kockice. Kada krumpir malo omekša dodajte na ploške narezanu tikvicu i mahune koje ste očistili i prerezali na pola (veličine cca 3cm).

2

Kuhajte dok mahune ne postanu mekane. Procijedite povrće, dodajte sol, papar, češnjak i maslinovo ulje i sve lijepo promiješajte. Može li jednostavnije?

3

SAVJET PLUS: Ja volim kuhačom "skašiti" krumpir i tikvicu, a vi po želji. Uživajte u super prilogu uz ribu ili meso.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

U veliki lonac stavite kuhati hladnu vodu, žlicu soli i krumpir narezan na kockice. Kada krumpir malo omekša dodajte na ploške narezanu tikvicu i mahune koje ste očistili i prerezali na pola (veličine cca 3cm).

2

Kuhajte dok mahune ne postanu mekane. Procijedite povrće, dodajte sol, papar, češnjak i maslinovo ulje i sve lijepo promiješajte. Može li jednostavnije?

3

SAVJET PLUS: Ja volim kuhačom "skašiti" krumpir i tikvicu, a vi po želji. Uživajte u super prilogu uz ribu ili meso.

Zeleni fažol / mahune na lešo s tikvicom i krumpirom