Zeleni fažol (kako su Dalmaciji kaže) sinonim je ljeta. Bogat je vitaminima i mineralima, čisti organizam i snižava šećer u krvi. Može se spravljati na razne načine, a ovoj daleko najjednostavniji mi je najdraži. Pripremite zelene fažol / mahune na lešo s puno maslinovog ulja. Odlično paše uz meso ili ribu.
U veliki lonac stavite kuhati hladnu vodu, žlicu soli i krumpir narezan na kockice. Kada krumpir malo omekša dodajte na ploške narezanu tikvicu i mahune koje ste očistili i prerezali na pola (veličine cca 3cm).
Kuhajte dok mahune ne postanu mekane. Procijedite povrće, dodajte sol, papar, češnjak i maslinovo ulje i sve lijepo promiješajte. Može li jednostavnije?
SAVJET PLUS: Ja volim kuhačom "skašiti" krumpir i tikvicu, a vi po želji. Uživajte u super prilogu uz ribu ili meso.
Sastojci
Upute
U veliki lonac stavite kuhati hladnu vodu, žlicu soli i krumpir narezan na kockice. Kada krumpir malo omekša dodajte na ploške narezanu tikvicu i mahune koje ste očistili i prerezali na pola (veličine cca 3cm).
Kuhajte dok mahune ne postanu mekane. Procijedite povrće, dodajte sol, papar, češnjak i maslinovo ulje i sve lijepo promiješajte. Može li jednostavnije?
SAVJET PLUS: Ja volim kuhačom "skašiti" krumpir i tikvicu, a vi po želji. Uživajte u super prilogu uz ribu ili meso.