AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Često i djeca traže tanjur više. Omiljena tjestenina i piletina u super umaku s parmezanom i vrhnjem za kuhanje. Vrhnje za kuhanje rijetko koristim, ali u nekim receptima mi baš paše.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja. Posolite i staviti ju dinstati na maslinovom ulju da dobije boju sa svih strana.

2

U posudu s piletinom dodajte na sitno narezan češnjak i naribani muškatni oraščić. Primiješajte pa ulijte vrhnje za kuhanje. Kuhajte 10 - tak minuta.

3

Dodajte parmezan i jedan vilicom razmučeni žutanjak.

4

Kada je su umak i piletina, gotovi dodajte im kuhanu tjesteninu s 1 dcl vode u kojoj se kuhala i jelo pospite peršinom. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Piletinu narežite na kockice veličine zalogaja. Posolite i staviti ju dinstati na maslinovom ulju da dobije boju sa svih strana.

2

U posudu s piletinom dodajte na sitno narezan češnjak i naribani muškatni oraščić. Primiješajte pa ulijte vrhnje za kuhanje. Kuhajte 10 - tak minuta.

3

Dodajte parmezan i jedan vilicom razmučeni žutanjak.

4

Kada je su umak i piletina, gotovi dodajte im kuhanu tjesteninu s 1 dcl vode u kojoj se kuhala i jelo pospite peršinom. Uživajte!

Tjestenina u alfredo umaku s piletinom