Mnoge krpice sa zeljem podsjećaju na djetinjstvo, mene podsjećaju na studentske dane, kada sam ih prvi put probala. U Dalmaciji krpice sa zeljem nisu tradicionalno jelo i rijetko se pripremaju. S vremenom sam ih zavoljela, a vidim da su često na jelovniku u vrtiću. Moji dečki ih vole i zato ih s guštom pripremam.

Kupus očistite od vanjskih listova, prerežite ga popola pa mu odstranite tvrdi korijen, a zatim ga narežite na trakice.
Zagrijte mast i stavite dinstati sitno narezani luk. Kada luk omekša dodajte mu šečer i sinstajte dok se ne karamelizira.
Zatim dodajte narezani kupus i dinstajte ga 15-tak minuta da omekša. Posolite i poparite.
Kupusu dodajte krpice koje ste skuhali u posoljenoj vodi. Sve dobro promiješajte i još jednom popaprite.
Sastojci
Upute
Kupus očistite od vanjskih listova, prerežite ga popola pa mu odstranite tvrdi korijen, a zatim ga narežite na trakice.
Zagrijte mast i stavite dinstati sitno narezani luk. Kada luk omekša dodajte mu šečer i sinstajte dok se ne karamelizira.
Zatim dodajte narezani kupus i dinstajte ga 15-tak minuta da omekša. Posolite i poparite.
Kupusu dodajte krpice koje ste skuhali u posoljenoj vodi. Sve dobro promiješajte i još jednom popaprite.