AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam tikvice, najviše na lešo, ali ovo je recept za polpete od tikvica koje možete pržiti na tavi ili peći u pećnici, Izbor je na vama!

polpete od tikvica i sira
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Naribajte tikvice i dobro ih posolite. Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta i ocijedite višak tekućine koje su pustile.

2

Ocijeđenim tikvicama dodajte jaja, papar, krušne mrvice, naribani sir, sitno narezani peršin i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.

3

U tavu zagrijte suncokretovo ulje. Na zagrijano ulje sa žlicom stavljajte smjesu od tikvica i pržite 2-3 minute sa svake strane dok polpete ne dobiju zlatnu boju.

4

Ako ćete polpete raditi u pećnici, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavljajte u po žlicu smjese od tikvica. Napravite polpete. Pecite oko 20-25 minuta.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Naribajte tikvice i dobro ih posolite. Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta i ocijedite višak tekućine koje su pustile.

2

Ocijeđenim tikvicama dodajte jaja, papar, krušne mrvice, naribani sir, sitno narezani peršin i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.

3

U tavu zagrijte suncokretovo ulje. Na zagrijano ulje sa žlicom stavljajte smjesu od tikvica i pržite 2-3 minute sa svake strane dok polpete ne dobiju zlatnu boju.

4

Ako ćete polpete raditi u pećnici, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavljajte u po žlicu smjese od tikvica. Napravite polpete. Pecite oko 20-25 minuta.

Polpete od tikvica i sira