Obožavam tikvice, najviše na lešo, ali ovo je recept za polpete od tikvica koje možete pržiti na tavi ili peći u pećnici, Izbor je na vama!
Naribajte tikvice i dobro ih posolite. Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta i ocijedite višak tekućine koje su pustile.
Ocijeđenim tikvicama dodajte jaja, papar, krušne mrvice, naribani sir, sitno narezani peršin i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.
U tavu zagrijte suncokretovo ulje. Na zagrijano ulje sa žlicom stavljajte smjesu od tikvica i pržite 2-3 minute sa svake strane dok polpete ne dobiju zlatnu boju.
Ako ćete polpete raditi u pećnici, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavljajte u po žlicu smjese od tikvica. Napravite polpete. Pecite oko 20-25 minuta.
Sastojci
Upute
Naribajte tikvice i dobro ih posolite. Ostavite ih da odstoje 15-tak minuta i ocijedite višak tekućine koje su pustile.
Ocijeđenim tikvicama dodajte jaja, papar, krušne mrvice, naribani sir, sitno narezani peršin i naribani češnjak. Sve dobro promiješajte.
U tavu zagrijte suncokretovo ulje. Na zagrijano ulje sa žlicom stavljajte smjesu od tikvica i pržite 2-3 minute sa svake strane dok polpete ne dobiju zlatnu boju.
Ako ćete polpete raditi u pećnici, pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pleh obložite papirom za pečenje i na njega stavljajte u po žlicu smjese od tikvica. Napravite polpete. Pecite oko 20-25 minuta.