U jednom od komentara na društvenim mrežama, dali ste mi ideju za ovaj prilog. Nikada poriluk nisam pripremala na lešo. Najčešće je dio mojih juha, variva, rižota, umaka. Oduševljena sam, djeca malo manje, ali što im ja mogu 🙂
Krumpir ogulite, a poriluk dobro isperite pod mlazom vode. I poriluk i krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
Kada se povrće skuha, procijedite ga i usitnite gnječilicom za krumpir ili vilicom.
Povrće začinite sa soli, paprom, na sitno narezanim peršinom i češnjakom te maslinovim uljem. Dobro promiješajte i poslužite uz glavno jelo.
Sastojci
Upute
Krumpir ogulite, a poriluk dobro isperite pod mlazom vode. I poriluk i krumpir narežite na ploške i stavite kuhati u posoljenu vodu.
Kada se povrće skuha, procijedite ga i usitnite gnječilicom za krumpir ili vilicom.
Povrće začinite sa soli, paprom, na sitno narezanim peršinom i češnjakom te maslinovim uljem. Dobro promiješajte i poslužite uz glavno jelo.