AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Obožavam ovu kombinaciju. Teletina, koja mi je jedna od najdražih vrsta mesa, šalša kao najdraži umak i tjestenina kao jedan od najdražih priloga. Rezultat: soćno meso u ukusnom umaku.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 5 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Teleće šnicle dobro posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih malo istući batom. Djeluje terapijski 🙂 Stavite ih pržiti na vruće ulje, dok ne dobiju boju s obje strane.

2

Kada šnicli dobiju boju izvadite ih iz posude i dodajte na isto ulje luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte mrkvu narezanu na kockice, malo mljevene crvene paprike i lovorov list.

3

Dobro promiješajte pa ulijte rajčicu. Kuhajte 5-10 minuta pa vratite šnicle u posudu. Ako je potrebno dolijte malo vode, poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta dok se umak ne zgusne, a šnicli ne postanu mekani. Na kraju dodajte malo peršina.

4

Poslužite uz tjesteninu ili palentu. Po želji! Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Teleće šnicle dobro posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih malo istući batom. Djeluje terapijski 🙂 Stavite ih pržiti na vruće ulje, dok ne dobiju boju s obje strane.

2

Kada šnicli dobiju boju izvadite ih iz posude i dodajte na isto ulje luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte mrkvu narezanu na kockice, malo mljevene crvene paprike i lovorov list.

3

Dobro promiješajte pa ulijte rajčicu. Kuhajte 5-10 minuta pa vratite šnicle u posudu. Ako je potrebno dolijte malo vode, poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta dok se umak ne zgusne, a šnicli ne postanu mekani. Na kraju dodajte malo peršina.

4

Poslužite uz tjesteninu ili palentu. Po želji! Uživajte!

Teleći šnicli u umaku s tjesteninom