Obožavam ovu kombinaciju. Teletina, koja mi je jedna od najdražih vrsta mesa, šalša kao najdraži umak i tjestenina kao jedan od najdražih priloga. Rezultat: soćno meso u ukusnom umaku.
Teleće šnicle dobro posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih malo istući batom. Djeluje terapijski 🙂 Stavite ih pržiti na vruće ulje, dok ne dobiju boju s obje strane.
Kada šnicli dobiju boju izvadite ih iz posude i dodajte na isto ulje luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte mrkvu narezanu na kockice, malo mljevene crvene paprike i lovorov list.
Dobro promiješajte pa ulijte rajčicu. Kuhajte 5-10 minuta pa vratite šnicle u posudu. Ako je potrebno dolijte malo vode, poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta dok se umak ne zgusne, a šnicli ne postanu mekani. Na kraju dodajte malo peršina.
Poslužite uz tjesteninu ili palentu. Po želji! Uživajte!
Sastojci
Upute
Teleće šnicle dobro posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih malo istući batom. Djeluje terapijski 🙂 Stavite ih pržiti na vruće ulje, dok ne dobiju boju s obje strane.
Kada šnicli dobiju boju izvadite ih iz posude i dodajte na isto ulje luk i češnjak. Kada zamirišu dodajte mrkvu narezanu na kockice, malo mljevene crvene paprike i lovorov list.
Dobro promiješajte pa ulijte rajčicu. Kuhajte 5-10 minuta pa vratite šnicle u posudu. Ako je potrebno dolijte malo vode, poklopite lonac i kuhajte na laganoj vatri cca 45 minuta dok se umak ne zgusne, a šnicli ne postanu mekani. Na kraju dodajte malo peršina.
Poslužite uz tjesteninu ili palentu. Po želji! Uživajte!