Volim jela u kojima u jednoj posudi dobijem kompletan ručak. Bez puno filozofije, brzo, puno šarenih boja, ukusno i sočno. Ovo jelo možete napraviti i piletinom, biti će jednako ukusno.
Teleće šnicle istucite batom ako su predebeli, da brže budu gotovi. Posolite ih i poparite.
Na zagrijano ulje stavite pržiti šnicle. Kada dobiju boju sa svake strane dodajte im na sitno narezanu glavicu luka.
Kada šnicli omekšaju, dodajte meksičku mješavinu i slatku mljevenu crvenu papriku. Dodajte malo vode, koliko je potrebno da se povrće skuha.
Kada je povrće skuhano dodajte komad maslaca u jelo i sve lijepo promiješajte. Poslužite toplo uz zelenu salatu. Uživajte u brzom jelu iz jedne posude.
Sastojci
Upute
Teleće šnicle istucite batom ako su predebeli, da brže budu gotovi. Posolite ih i poparite.
Na zagrijano ulje stavite pržiti šnicle. Kada dobiju boju sa svake strane dodajte im na sitno narezanu glavicu luka.
Kada šnicli omekšaju, dodajte meksičku mješavinu i slatku mljevenu crvenu papriku. Dodajte malo vode, koliko je potrebno da se povrće skuha.
Kada je povrće skuhano dodajte komad maslaca u jelo i sve lijepo promiješajte. Poslužite toplo uz zelenu salatu. Uživajte u brzom jelu iz jedne posude.