AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Za djecu je ovo prezelen tanjur, a čim je zeleno odmah je odbojno - barem kod mojih. Ako volite brokulu, onda će vas ova juha grijati u zimskim danima.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja20 minutaUkupno vrijeme25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte im cvjetove brokule, mrkvu narezanu na kolutove, kurkumu, sol i papar. Dinstajte 5 minuta bez dodavanja tekućine.

2

Dodajte vodu ili temeljac u lonac i peršin . Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim ga usitnite štapnim mikserom i pretvorite u krem juhu.

3

SAVJET PLUS: Ako želite, šnite kruha narežite na kockice i prepržite na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Toplu juhu poslužite s krutonima i uživajte u maminom ručku!

KategorijeTags, ,

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju boju dodajte im cvjetove brokule, mrkvu narezanu na kolutove, kurkumu, sol i papar. Dinstajte 5 minuta bez dodavanja tekućine.

2

Dodajte vodu ili temeljac u lonac i peršin . Kuhajte dok povrće ne omekša, a zatim ga usitnite štapnim mikserom i pretvorite u krem juhu.

3

SAVJET PLUS: Ako želite, šnite kruha narežite na kockice i prepržite na maslinovom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Toplu juhu poslužite s krutonima i uživajte u maminom ručku!

Juha od brokule