Moj nadraži dio pileta su mi klilca i zabatak. Obožavam krilca u ovoj slatko-kiseloj varijanti. Ako niste probali, svakako ovo jelo je moja preporuka. Brzo se pripremaju, ali vam treba vremena za marinadu. I da....jedite ih rukama, jer su tada još finija i sočnija, Dobar tek!
Pileća krilca uronite u marinadu od: soja sosa, soka od naranče, meda i češnjaka, kojeg ste narezali na ploške. Ostavite minimalno pola sata da se meso marinira, ako nemate vremena. Inače, što duže stoji u marinadi, meso će biti sočnije, pa ako se sjetite meso stavite u marinadu večer prije.
Izvadite meso iz marinade i stavite ga peći u pečnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 15-tak minuta s jedne i 15-tak minuta s druge strane.
Sok od marinade ulijte u lončić i stavite kuhati na vatru da se zgusne i smanji količinski u pola. Sirupom od marinade premažite pečena krilca i po želji pospite sezamom ili kimom. Uživajte u slatko-kiselom zalogaju.
Sastojci
Upute
Pileća krilca uronite u marinadu od: soja sosa, soka od naranče, meda i češnjaka, kojeg ste narezali na ploške. Ostavite minimalno pola sata da se meso marinira, ako nemate vremena. Inače, što duže stoji u marinadi, meso će biti sočnije, pa ako se sjetite meso stavite u marinadu večer prije.
Izvadite meso iz marinade i stavite ga peći u pečnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Pecite 15-tak minuta s jedne i 15-tak minuta s druge strane.
Sok od marinade ulijte u lončić i stavite kuhati na vatru da se zgusne i smanji količinski u pola. Sirupom od marinade premažite pečena krilca i po želji pospite sezamom ili kimom. Uživajte u slatko-kiselom zalogaju.