AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Ovo jelo me podsjeća na dane izbirljivosti moje djece. Ribana mrkva i tikvica u jelu uspješno su skrivene tjesteninom i sočnim mesom. Obožavam umake bogate povrćem, a ovo je svakako jedan od njih.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hr 25 minutaUkupno vrijeme1 hr 30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Meso narežite na manje kockice. Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju lijepu boju, dodajte im meso. Posolite, popaprite i dodajte lovorov list.

2

Kada meso dobije boju sa svih strana, dodajte mu naribanu tikvicu i mrkvu. Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri oko 45 - 60 minuta. Pred kraj kuhanja naribajte malo muškatnog oraščića.

3

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte umaku. Jelo pospite peršinom i uživajte u tjestenini i bogatom umaku.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Meso narežite na manje kockice. Na maslinovo ulje stavite dinstati luk i češnjak. Kada dobiju lijepu boju, dodajte im meso. Posolite, popaprite i dodajte lovorov list.

2

Kada meso dobije boju sa svih strana, dodajte mu naribanu tikvicu i mrkvu. Dinstajte 10-tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Poklopite i dinstajte na laganoj vatri oko 45 - 60 minuta. Pred kraj kuhanja naribajte malo muškatnog oraščića.

3

Za to vrijeme skuhajte tjesteninu. Kuhanu tjesteninu zajedno s malo vode u kojoj se kuhala dodajte umaku. Jelo pospite peršinom i uživajte u tjestenini i bogatom umaku.

Tjestenina u junećem saftu s povrćem