Ako vam svinjski kotleti često ispadnu suhi i neukusni, evo jednog recepte za sočne i ukusne svinjske kotlete u umaku od rajčice.
![svinjski kotleti u umaku od rajcice](https://maminrucak.hr/wp-content/uploads/2021/04/svinjski-kotleti-u-umaku-od-rajcice-2000x1125.jpg)
Svinjske kotlete posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih i istući batom, da se prije skuhaju. Na zagrijanom ulju popržite kotlete s obje strane cca 5 minuta. Izvadite kotlete iz posude i na istom ulju dinstajte luk i češnjak.
Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i dinstajte par minuta. Zatim u posudu vratite svinjske kotlete zajedno sa svim sokovima koje su pustili. Dodajte lovorov list i malo ružmarina za aromu. Posolite i popaprite. Poklopite posudu i na laganoj vatri dinstajte oko pola sata do 45 minuta.
U drugoj posudi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Tortelini su gotovi kada isplivaju na površinu. Dodajte torteline u umak i pospite jelo peršinom. Uživajte u sočnoj svinjetini.
SAVJET PLUS: Ako nemate torteline, slobodno upotrijebite njoke ili omiljenu vrstu tjestenine.
Sastojci
Upute
Svinjske kotlete posolite i popaprite. Ako su debeli, možete ih i istući batom, da se prije skuhaju. Na zagrijanom ulju popržite kotlete s obje strane cca 5 minuta. Izvadite kotlete iz posude i na istom ulju dinstajte luk i češnjak.
Dodajte pasiranu rajčicu, promiješajte i dinstajte par minuta. Zatim u posudu vratite svinjske kotlete zajedno sa svim sokovima koje su pustili. Dodajte lovorov list i malo ružmarina za aromu. Posolite i popaprite. Poklopite posudu i na laganoj vatri dinstajte oko pola sata do 45 minuta.
U drugoj posudi u posoljenoj vodi skuhajte torteline. Tortelini su gotovi kada isplivaju na površinu. Dodajte torteline u umak i pospite jelo peršinom. Uživajte u sočnoj svinjetini.
SAVJET PLUS: Ako nemate torteline, slobodno upotrijebite njoke ili omiljenu vrstu tjestenine.