Lungić najčešće spremamo u umaku. Ako želite nešto drugačije, ovaj fini komad mesa napunite sirom i šunkom.

Lungiće zarežite nožem po pola, ali ne do kraja. Otvorite ga kao knjigu i bočne strane također prepolovite, ali ne do kraja. Istucite batom i dobit ćete fin i tanak komad mesa. Posolite i popaprite.
Na meso posložite na fete narezanu šunku i sir i zarolajte. Bočne stranice učvrstite čačkalicama.
Na zagrijanom ulju popržite lungić sa svih strana. Kada lungić dobije finu boju, prebacite ga u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 tak minuta. Pečeni lungić zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da "odmara" barem 5 minuta. Narežite ga fete i poslužite.
Sastojci
Upute
Lungiće zarežite nožem po pola, ali ne do kraja. Otvorite ga kao knjigu i bočne strane također prepolovite, ali ne do kraja. Istucite batom i dobit ćete fin i tanak komad mesa. Posolite i popaprite.
Na meso posložite na fete narezanu šunku i sir i zarolajte. Bočne stranice učvrstite čačkalicama.
Na zagrijanom ulju popržite lungić sa svih strana. Kada lungić dobije finu boju, prebacite ga u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 tak minuta. Pečeni lungić zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da "odmara" barem 5 minuta. Narežite ga fete i poslužite.