AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Lungić najčešće spremamo u umaku. Ako želite nešto drugačije, ovaj fini komad mesa napunite sirom i šunkom.

punjeni lungić
Daje1 porcija
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Lungiće zarežite nožem po pola, ali ne do kraja. Otvorite ga kao knjigu i bočne strane također prepolovite, ali ne do kraja. Istucite batom i dobit ćete fin i tanak komad mesa. Posolite i popaprite.

2

Na meso posložite na fete narezanu šunku i sir i zarolajte. Bočne stranice učvrstite čačkalicama.

3

Na zagrijanom ulju popržite lungić sa svih strana. Kada lungić dobije finu boju, prebacite ga u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 tak minuta. Pečeni lungić zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da "odmara" barem 5 minuta. Narežite ga fete i poslužite.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Lungiće zarežite nožem po pola, ali ne do kraja. Otvorite ga kao knjigu i bočne strane također prepolovite, ali ne do kraja. Istucite batom i dobit ćete fin i tanak komad mesa. Posolite i popaprite.

2

Na meso posložite na fete narezanu šunku i sir i zarolajte. Bočne stranice učvrstite čačkalicama.

3

Na zagrijanom ulju popržite lungić sa svih strana. Kada lungić dobije finu boju, prebacite ga u pećnicu na 180 stupnjeva na 15 tak minuta. Pečeni lungić zamotajte u aluminijsku foliju i ostavite da "odmara" barem 5 minuta. Narežite ga fete i poslužite.

Lungić punjen sirom i šunkom