AutormaminRucak
RatingTežina pripremeSrednje

Dok sam bila dijete, ovo jelo je bilo jedanput tjedno na našem jelovniku. Tada nisam bila ljubitelj biži, a danas ih želim "podvaliti" svojoj djeci na svakojake načine. Što ti je život? Uživajte u teletini s bižima. Ukusne su te "bobice".

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja1 hrUkupno vrijeme1 hr 5 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovo ulje dodajte luk i češnjak, kada puste aromu dodajte na ploške narezanu mrkvu. Dinstajte oko 5 min.

2

Dodajte na kocke narezanu teletinu, posolite, popaprite i promiješajte jelo. Kada je meso dobilo lijepu boju, dodajte pelate od rajčice i malo vode. Dinstajte oko 45 minuta.

3

Dodajte na kockice narezan krumpir i grašak. Ja sam koristila smrznuti, ali ako je sezona dodajte svježi. Dodajte još vode ili temeljca i kuhajte dok krumpir i teletina ne omekšaju.

4

SAVJET PLUS: Ako ovo jelo kuhate za sutradan, nemojte u njega stavljati krumpir. Možete kada budete podgrijavali jelo dodati na kockice skuhan krumpir (kojeg ste skuhali u drugoj posudu i posoljenoj vodi) ili uz ovo jelo poslužiti pire krumpir.
Također, ako vam je ostalo lešo mesa iz juhe, možete ga slobodno pred kraj kuhanja dodati u jelo.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovo ulje dodajte luk i češnjak, kada puste aromu dodajte na ploške narezanu mrkvu. Dinstajte oko 5 min.

2

Dodajte na kocke narezanu teletinu, posolite, popaprite i promiješajte jelo. Kada je meso dobilo lijepu boju, dodajte pelate od rajčice i malo vode. Dinstajte oko 45 minuta.

3

Dodajte na kockice narezan krumpir i grašak. Ja sam koristila smrznuti, ali ako je sezona dodajte svježi. Dodajte još vode ili temeljca i kuhajte dok krumpir i teletina ne omekšaju.

4

SAVJET PLUS: Ako ovo jelo kuhate za sutradan, nemojte u njega stavljati krumpir. Možete kada budete podgrijavali jelo dodati na kockice skuhan krumpir (kojeg ste skuhali u drugoj posudu i posoljenoj vodi) ili uz ovo jelo poslužiti pire krumpir.
Također, ako vam je ostalo lešo mesa iz juhe, možete ga slobodno pred kraj kuhanja dodati u jelo.

Teletina s bižima