Hvala vam na inspiraciji za ovaj recept. Na Instagramu sam vas pitala što sve stavljate u polpete i od vaših komentara nastao je ovaj recept. Moram priznati da nikada nisam jela bolje polpete. Djeci su se također svidjele. Super mi je što je unutra i mrkva i tikvica, a umjesto krušnih mrvica, zobene pahuljice. Ja sam ove polpete kombinirala sa salatom od krumpira i mrkve, a vi možete uz bilo koje sezonsko lešo povrće, Nadam se da ćete uživati kao i mi!
Luk, češnjak, peršin, mrkvu i tikvicu zajedno usitnite u sjeckalici. Ako nemate sjeckalicu, povrće nožem narežite na sitno.
Mljevenom mesu dodajte usitnjeno povrće, jaja, zobene pahuljice, mljevenu crvneu papriku, sol. papar, suncokretovo ulje, sve dobro promiješajte i rukama formirajte polpete.
Na zagrijano ulje stavite pržiti polpete dok ne dobiju lijepu boju i dok iznutra nisu pečene.
Dok se polpete prže, pipremite salatu. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir i mrkvu koju ste narezali na kockice.
Kuhano povrće procijedite. U posudu dodajte maslinovo ulje i luk. Kada luk zažuti dodajte mu kuhani krumpir i mrkvu. Sve dobro promiješajte i malo kuhačom usitnite.
Salatu posolite, popaprite i dodajte još malo maslinovog ulja. Poslužite uz polpete!
Sastojci
Upute
Luk, češnjak, peršin, mrkvu i tikvicu zajedno usitnite u sjeckalici. Ako nemate sjeckalicu, povrće nožem narežite na sitno.
Mljevenom mesu dodajte usitnjeno povrće, jaja, zobene pahuljice, mljevenu crvneu papriku, sol. papar, suncokretovo ulje, sve dobro promiješajte i rukama formirajte polpete.
Na zagrijano ulje stavite pržiti polpete dok ne dobiju lijepu boju i dok iznutra nisu pečene.
Dok se polpete prže, pipremite salatu. U posoljenoj vodi skuhajte krumpir i mrkvu koju ste narezali na kockice.
Kuhano povrće procijedite. U posudu dodajte maslinovo ulje i luk. Kada luk zažuti dodajte mu kuhani krumpir i mrkvu. Sve dobro promiješajte i malo kuhačom usitnite.
Salatu posolite, popaprite i dodajte još malo maslinovog ulja. Poslužite uz polpete!