Bolonjez bez mesa. Zvijezda ovog tanjura je crvena leća. Crvena leća se jako brzo skuha i za razliku od drugih vrsta leće slatkastog je okusa. Bogata je vitaminima i mineralima i izuzetno je hranjiva i jeftina namirnica. Ako ju niste probali, ne znam što čekate 🙂
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Posolite, popaprite i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode i ostavite da se jelo lagano krčka na laganoj temperaturi.
Kada povrće omekša, dodajte crvenu leću. Ona je brzo kuhana kroz 10-tak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo tekućine u kojoj se kuhala dodajte umaku s lećom i jelo pospite peršinom. Uživajte!
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Posolite, popaprite i dinstajte oko 5 minuta.
Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode i ostavite da se jelo lagano krčka na laganoj temperaturi.
Kada povrće omekša, dodajte crvenu leću. Ona je brzo kuhana kroz 10-tak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.
Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo tekućine u kojoj se kuhala dodajte umaku s lećom i jelo pospite peršinom. Uživajte!