AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Bolonjez bez mesa. Zvijezda ovog tanjura je crvena leća. Crvena leća se jako brzo skuha i za razliku od drugih vrsta leće slatkastog je okusa. Bogata je vitaminima i mineralima i izuzetno je hranjiva i jeftina namirnica. Ako ju niste probali, ne znam što čekate 🙂

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja30 minutaUkupno vrijeme35 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Posolite, popaprite i dinstajte oko 5 minuta.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode i ostavite da se jelo lagano krčka na laganoj temperaturi.

3

Kada povrće omekša, dodajte crvenu leću. Ona je brzo kuhana kroz 10-tak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.

4

Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo tekućine u kojoj se kuhala dodajte umaku s lećom i jelo pospite peršinom. Uživajte!

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i češnjak. Dodajte na kockice narezanu mrkvu i papriku. Posolite, popaprite i dinstajte oko 5 minuta.

2

Dodajte pasiranu rajčicu i malo vode i ostavite da se jelo lagano krčka na laganoj temperaturi.

3

Kada povrće omekša, dodajte crvenu leću. Ona je brzo kuhana kroz 10-tak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu.

4

Ocijeđenu tjesteninu zajedno s malo tekućine u kojoj se kuhala dodajte umaku s lećom i jelo pospite peršinom. Uživajte!

Lažni bolonjez od crvene leće