Pomfrit djeca obožavaju! Evo jednog recepta za zdravi pomfrit od batata, bez puno ulja i prženja - ravno iz pećnice za vaš stol. Batat je bogat vitaminima A, C i B, sadrži željezo i kalcij te je odlična hrana za dijabetičare.
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva da se zagrije. Batat operite i ogulite. Narežite ga uzduž na trakice, kao za obični pomfrit.
Batat položite na pleh, posolite ga i popaprite te začinite s mljevenom slatkom paprikom, naribanim češnjakom i maslinovim uljem. Stavite ga peči u zagrijanu pećnicu cca 20 minuta. Pečeni batat pospite svježe nasjeckanim peršinom i uživajte u super prilogu.
Sastojci
Upute
Upalite pećnicu na 200 stupnjeva da se zagrije. Batat operite i ogulite. Narežite ga uzduž na trakice, kao za obični pomfrit.
Batat položite na pleh, posolite ga i popaprite te začinite s mljevenom slatkom paprikom, naribanim češnjakom i maslinovim uljem. Stavite ga peči u zagrijanu pećnicu cca 20 minuta. Pečeni batat pospite svježe nasjeckanim peršinom i uživajte u super prilogu.