Moram priznati da mi puno puta prilog nadmaši glavno jelo. Tako je i u ovom slučaju. Volim ove polpetice, ali kombinacija krumpira, rikule i češnjaka je moj favorit na ovom tanjuru.

U zdjelu stavite mljeveno meso, dobro ga posolite i popaprite. Dodajte mu na sitno narezan: luk, češnjak i peršin. Ja ih usitnim u blenderu. Smjesi dodajte jaje i stari kruh koji ste namočili u vodi i ocijedili. Kruh natrgajte rukama. Dodajte suhi ružmarin za aromu. Sve sastojke dobro promiješajte.
Rukama formirajte polpetice i uvaljajte ih u krušne mrvice te stavite pržiti na suncokretovo ulje, par minuta sa svake strane.
Krumpire ogulite i narežite na kocke veličine zalogaja. Stavite ih kuhati u posoljenu vodu, 15-20 minuta. Kada su krumpiri kuhani, procijedite ih i dodajte im sitno narezan češnjak, rikulu, sol, papar i maslinovo ulje. Dobro promiješajte i poslužite uz polpetice.
Sastojci
Upute
U zdjelu stavite mljeveno meso, dobro ga posolite i popaprite. Dodajte mu na sitno narezan: luk, češnjak i peršin. Ja ih usitnim u blenderu. Smjesi dodajte jaje i stari kruh koji ste namočili u vodi i ocijedili. Kruh natrgajte rukama. Dodajte suhi ružmarin za aromu. Sve sastojke dobro promiješajte.
Rukama formirajte polpetice i uvaljajte ih u krušne mrvice te stavite pržiti na suncokretovo ulje, par minuta sa svake strane.
Krumpire ogulite i narežite na kocke veličine zalogaja. Stavite ih kuhati u posoljenu vodu, 15-20 minuta. Kada su krumpiri kuhani, procijedite ih i dodajte im sitno narezan češnjak, rikulu, sol, papar i maslinovo ulje. Dobro promiješajte i poslužite uz polpetice.