AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Predivan umak koji možete kombinirati uz prilog po želji. Obzirom da je sezona batata, ja sam odabrala domaće njoke od batata. No, ovo jelo super paše i uz pire krumpir ili rižu. Isprobajte u kombinaciji po želji!

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja35 minutaUkupno vrijeme40 minuta
Sastojci:
Priprema:
1

Lungić narežite na fete debljine 1 cm. Posolite ga, popaprite i stavite dinstati na zagrijano suncokretovo ulje dok ne dobije boju.

2

Lungiću dodajte luk, pancetu, šampinjone narezane na ploške. Sve dobro posolite i kuhajte 20-tak minuta.

3

Pred kraj kuhanja u jelo dodajte naribani češnjak i nasjeckani peršin.

4

Poslužite uz prilog po želji. Ja sam ove okuse kombinirala uz njoke od batata.

5

Ako i ti želiš napraviti njoke od batata, recept možeš pronaći na linku.
Recept za domaće njoke od batata

Sastojci

Sastojci:

Upute

Priprema:
1

Lungić narežite na fete debljine 1 cm. Posolite ga, popaprite i stavite dinstati na zagrijano suncokretovo ulje dok ne dobije boju.

2

Lungiću dodajte luk, pancetu, šampinjone narezane na ploške. Sve dobro posolite i kuhajte 20-tak minuta.

3

Pred kraj kuhanja u jelo dodajte naribani češnjak i nasjeckani peršin.

4

Poslužite uz prilog po želji. Ja sam ove okuse kombinirala uz njoke od batata.

5

Ako i ti želiš napraviti njoke od batata, recept možeš pronaći na linku.
Recept za domaće njoke od batata

Njoki od batata u umaku od pancete i šampinjona s lungićem