AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Nije sarma iako su sastojci gotovo identični kao za sarmu. Ovo jelo je mnogo jednostavnije za napraviti. Iako je samo jedna sarma, okus će vas iznenaditi. Stoga, ako nemate vremena motati sarmu, napravite mljeveno meso s kiselim kupusom.

Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja55 minutaUkupno vrijeme1 hr
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i na kockice narezanu pancetu. Dodajte mljeveno meso i dinstajte bez dodavanja tekućine dok meso ne dobije lijepu boju.

2

Dodajte sol, papar, lovorov list, mljevenu crvenu papriku i pasiranu rajčicu / koncentrat od rajčice. Dodajte i malo vode te kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.

3

Kiseli kupus isperite pod mlazom vode i dodajte u lonac. Dodajte još vode ili temeljca, ako imate. Kuhajte dok zakuha i onda još 30-tak minuta na laganoj vatri.

4

SAVJET PLUS: Nemojte puno soliti ovo jelo jer su panceta i kiseli kupus sami po sebi već dovoljno slani.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i na kockice narezanu pancetu. Dodajte mljeveno meso i dinstajte bez dodavanja tekućine dok meso ne dobije lijepu boju.

2

Dodajte sol, papar, lovorov list, mljevenu crvenu papriku i pasiranu rajčicu / koncentrat od rajčice. Dodajte i malo vode te kuhajte na laganoj vatri 15-tak minuta.

3

Kiseli kupus isperite pod mlazom vode i dodajte u lonac. Dodajte još vode ili temeljca, ako imate. Kuhajte dok zakuha i onda još 30-tak minuta na laganoj vatri.

4

SAVJET PLUS: Nemojte puno soliti ovo jelo jer su panceta i kiseli kupus sami po sebi već dovoljno slani.

Mljeveno meso s kiselim kupusom