Ako volite luk i poriluk, ovo jelo će vam biti TOP. Fin komad teletine i ukusan umak s njokima, pun pogodak!
Teleće šnicle istucite batom, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju popržite meso s obje strane da dobije finu boju. Meso izvadite iz tave, a u tavu gdje se pržilo meso dodajte luk i poriluk. Dinstajte oko 5-10 minuta te vratite meso.
Dodajte malo vode ili mesnog temeljca te naribani muškatni oraščić. Poklopite tavu ili posudu i na laganoj vatri kuhajte oko 45 minuta do sat vremena. Na kraju dodajte žlicu maslaca i svježe nasjeckani peršin.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi. Gotovi su kada isplivaju na površinu. Ocijeđene njoke dodajte u umak i poslužite ukusan ručak svojoj obitelji.
Sastojci
Upute
Teleće šnicle istucite batom, posolite i popaprite. Na zagrijanom ulju popržite meso s obje strane da dobije finu boju. Meso izvadite iz tave, a u tavu gdje se pržilo meso dodajte luk i poriluk. Dinstajte oko 5-10 minuta te vratite meso.
Dodajte malo vode ili mesnog temeljca te naribani muškatni oraščić. Poklopite tavu ili posudu i na laganoj vatri kuhajte oko 45 minuta do sat vremena. Na kraju dodajte žlicu maslaca i svježe nasjeckani peršin.
Njoke skuhajte u posoljenoj vodi. Gotovi su kada isplivaju na površinu. Ocijeđene njoke dodajte u umak i poslužite ukusan ručak svojoj obitelji.