AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Batat, često nazivamo slatkim krumpirom, no batat i krumpir nemaju nikakve veze, osim što su oba gomolji, ali iz drugih porodica. Batat je dostupan u paleti boja, od bijelog preko žutog i narančastog do ljubičastog. Osim lijepog izgleda, karakteriziraju ga nutritivna svojstva, koja su puno vrjednija od onih „običnog“ krumpira. Uživajte u jednostavnim polpetama od batata! Djeca obožavaju!

polpete od batata
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja20 minutaUkupno vrijeme25 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Batat ogulite i naribajte na ribež. Dodajte sitno narezan češnjak i peršin. Posolite i popaprite. Dodajte jaja i brašno, da se sve lijepo poveže. Brašna dodajte koliko je potrebno da možete lijepo oblikovati polpetice.

2

Na tavu zagrijte suncokretovo ulje i polpete pržite cca 3 minuta sa svake strane.

3

SAVJET PLUS: Za zdraviju varijantu ovog priloga, koristite kokosovo ulje za prženje umjesto suncokretovog.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Batat ogulite i naribajte na ribež. Dodajte sitno narezan češnjak i peršin. Posolite i popaprite. Dodajte jaja i brašno, da se sve lijepo poveže. Brašna dodajte koliko je potrebno da možete lijepo oblikovati polpetice.

2

Na tavu zagrijte suncokretovo ulje i polpete pržite cca 3 minuta sa svake strane.

3

SAVJET PLUS: Za zdraviju varijantu ovog priloga, koristite kokosovo ulje za prženje umjesto suncokretovog.

Polpete od batata