Kako spremiti pileća prsa, a da ne budu presuha? Donosimo jedan super recept u kombinaciji s limunom i đumbirom.
Pileća prsa posolite, popaprite te ih pokapajte limunovim uljem. Ostavite ih u marinadi 5 minuta, dok narežete ostalo povrće. Prsa sa svih strana uvaljajte u brašno i prepržite na suncokretovom ulje dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Meso izvadite van iz tave i na istoj masnoći dodajte pržiti: luk, češnjak, papriku, na ploške narezan đumbir i limunovu koricu. Pirjajte na laganoj vatri 5-10 minuta te zalijte temeljcem ili vodom, ako ga nemate.
U tavu vratite piletinu i prijate još15-tak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.
Sastojci
Upute
Pileća prsa posolite, popaprite te ih pokapajte limunovim uljem. Ostavite ih u marinadi 5 minuta, dok narežete ostalo povrće. Prsa sa svih strana uvaljajte u brašno i prepržite na suncokretovom ulje dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.
Meso izvadite van iz tave i na istoj masnoći dodajte pržiti: luk, češnjak, papriku, na ploške narezan đumbir i limunovu koricu. Pirjajte na laganoj vatri 5-10 minuta te zalijte temeljcem ili vodom, ako ga nemate.
U tavu vratite piletinu i prijate još15-tak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.
Leave a Reply
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.