AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Kako spremiti pileća prsa, a da ne budu presuha? Donosimo jedan super recept u kombinaciji s limunom i đumbirom.

pileci file s limunom i dumbirom
Daje1 porcija
Vrijeme pripreme5 minutaVrijeme kuhanja25 minutaUkupno vrijeme30 minuta
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

Pileća prsa posolite, popaprite te ih pokapajte limunovim uljem. Ostavite ih u marinadi 5 minuta, dok narežete ostalo povrće. Prsa sa svih strana uvaljajte u brašno i prepržite na suncokretovom ulje dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

2

Meso izvadite van iz tave i na istoj masnoći dodajte pržiti: luk, češnjak, papriku, na ploške narezan đumbir i limunovu koricu. Pirjajte na laganoj vatri 5-10 minuta te zalijte temeljcem ili vodom, ako ga nemate.

3

U tavu vratite piletinu i prijate još15-tak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.

Sastojci

Sastojci za mamin ručak:

Upute

Priprema:
1

Pileća prsa posolite, popaprite te ih pokapajte limunovim uljem. Ostavite ih u marinadi 5 minuta, dok narežete ostalo povrće. Prsa sa svih strana uvaljajte u brašno i prepržite na suncokretovom ulje dok ne dobiju lijepu zlatnu boju.

2

Meso izvadite van iz tave i na istoj masnoći dodajte pržiti: luk, češnjak, papriku, na ploške narezan đumbir i limunovu koricu. Pirjajte na laganoj vatri 5-10 minuta te zalijte temeljcem ili vodom, ako ga nemate.

3

U tavu vratite piletinu i prijate još15-tak minuta. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Gotovo jelo pospite svježe narezanim peršinom.

Pileći file s limunom i đumbirom