Super ukusno jelo koje će klinci obožavati. Povrće u receptu prilagodite sezoni.
Piletinu posolite i popaprite te ju kratko popržite na ulju sa svih strana da dobije zlatnu boju. Izvadite ju sa strane. Na istoj masnoći zažutite luk i poriluk te dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Dinstajte 5-10 minuta da povrće omekša.
Vratite piletinu u posudu te dodajte žličicu mljevene crvene paprike, pasatu od rajčice, vodu ili temeljac te list lovora. Posolite i popaprite.
Posudu poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri 40-tak minuta, da se piletina lijepo skuha.
U međuvremenu skuhajte zelene rezance. Ocijedite ih i dodajte ih u posudu s piletinom, zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali. Lagano promiješajte jelo i pospite ga svježe nasjeckanim peršinom.
SAVJET PLUS: Povrće u ovom jelu prilagodite sezoni. Možete dodati i butternut tikvu koja će jelu dati posebnu slatkoću. Također ako nemate poriluk, dodajte dvije glavice luka. Također u ovo jelo, ako volite, možete dodati šampinjone.
Sastojci
Upute
Piletinu posolite i popaprite te ju kratko popržite na ulju sa svih strana da dobije zlatnu boju. Izvadite ju sa strane. Na istoj masnoći zažutite luk i poriluk te dodajte na kockice narezanu: mrkvu, papriku i tikvicu. Dinstajte 5-10 minuta da povrće omekša.
Vratite piletinu u posudu te dodajte žličicu mljevene crvene paprike, pasatu od rajčice, vodu ili temeljac te list lovora. Posolite i popaprite.
Posudu poklopite i ostavite da se krčka na laganoj vatri 40-tak minuta, da se piletina lijepo skuha.
U međuvremenu skuhajte zelene rezance. Ocijedite ih i dodajte ih u posudu s piletinom, zajedno s malo vode u kojoj su se kuhali. Lagano promiješajte jelo i pospite ga svježe nasjeckanim peršinom.
SAVJET PLUS: Povrće u ovom jelu prilagodite sezoni. Možete dodati i butternut tikvu koja će jelu dati posebnu slatkoću. Također ako nemate poriluk, dodajte dvije glavice luka. Također u ovo jelo, ako volite, možete dodati šampinjone.