AuthormaminRucak
RatingDifficultyJednostavno

Jeste li znali da jedna šalica šparoga sadrži samo 43 kalorije? Super, zar ne? Nije ni čudo što se šparoge nazivaju "carsko povrće". Izrazito su zdrave za jetru, bubrege i pluća, ali i za reguliranje tjelesne težine. Stoga, iskoristite proljeće i uživajte u rižotu s carskim povrćem!

rizoto sa sparogama
Yields4 Servings
Prep Time5 minsCook Time30 minsTotal Time35 mins
Sastojci za mamin ručak:
Priprema:
1

U posudu ulijte maslinovo ulje te dodajte sitno narezan češnjak i luk. Kada češnjak i luk zamirišu dodajte rižu i tostirajte ju (na suho, bez dodavanja vode). Kada se riža tostira dolijevajte vodu i temeljac onoliko koliko je riži potrebno. Posolite i popaprite.

2

Pred kraj kuhanja riže dodajte šparoge.

3

Kada je riža skuhana u nju umiješajte komad maslaca i pospite ju svježe narezanim perinom.

4

SAVJET PLUS: Ako želite možete u rižoto, kada je gotov, dodati naribani parmezan.

Ingredients

Sastojci za mamin ručak:

Directions

Priprema:
1

U posudu ulijte maslinovo ulje te dodajte sitno narezan češnjak i luk. Kada češnjak i luk zamirišu dodajte rižu i tostirajte ju (na suho, bez dodavanja vode). Kada se riža tostira dolijevajte vodu i temeljac onoliko koliko je riži potrebno. Posolite i popaprite.

2

Pred kraj kuhanja riže dodajte šparoge.

3

Kada je riža skuhana u nju umiješajte komad maslaca i pospite ju svježe narezanim perinom.

4

SAVJET PLUS: Ako želite možete u rižoto, kada je gotov, dodati naribani parmezan.

Rižoto sa šarogama