Jeste li znali da jedna šalica šparoga sadrži samo 43 kalorije? Super, zar ne? Nije ni čudo što se šparoge nazivaju "carsko povrće". Izrazito su zdrave za jetru, bubrege i pluća, ali i za reguliranje tjelesne težine. Stoga, iskoristite proljeće i uživajte u rižotu s carskim povrćem!
U posudu ulijte maslinovo ulje te dodajte sitno narezan češnjak i luk. Kada češnjak i luk zamirišu dodajte rižu i tostirajte ju (na suho, bez dodavanja vode). Kada se riža tostira dolijevajte vodu i temeljac onoliko koliko je riži potrebno. Posolite i popaprite.
Pred kraj kuhanja riže dodajte šparoge.
Kada je riža skuhana u nju umiješajte komad maslaca i pospite ju svježe narezanim perinom.
SAVJET PLUS: Ako želite možete u rižoto, kada je gotov, dodati naribani parmezan.
Sastojci
Upute
U posudu ulijte maslinovo ulje te dodajte sitno narezan češnjak i luk. Kada češnjak i luk zamirišu dodajte rižu i tostirajte ju (na suho, bez dodavanja vode). Kada se riža tostira dolijevajte vodu i temeljac onoliko koliko je riži potrebno. Posolite i popaprite.
Pred kraj kuhanja riže dodajte šparoge.
Kada je riža skuhana u nju umiješajte komad maslaca i pospite ju svježe narezanim perinom.
SAVJET PLUS: Ako želite možete u rižoto, kada je gotov, dodati naribani parmezan.