Uvijek me raduje kada od par namirnica nastane tanjur bogatog okusa. Tuna je sama po sebi predivna namirnica, bogata okusom i odlično paše uz nježnu blitvu i krumpir. Možete se poigrati i s drugim povrćem, ali meni je ova kombinacija TOP. Tunu sam kupila u online ribarnici LUXMARE. Imaju zbilja veliku ponudu bijele ribe, fileta, rakova, mekušaca.....i ono što je najbolje - riba dolazi očišćena na vašu kućnu adresu, ako živite u Zagrebu, Samoboru, Velikoj Gorici, Zaprešiću, Dugom Selu, Jastrebarskom, Predivno, zar ne?
Minimalno pola sata prije pečenja, tuna odrezak izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu. Začinite ga sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Dok se tuna marinira, stavite kuhati blitvu i krumpir. U lonac s hladnom vodom stavite krumpir narezan na kockice i žlicu soli. Kada krumpir omekša, dodajte blitvu. Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom, sitno narezanim češnjakom i maslinovim uljem.
Grill tavu s malo maslinovog ulja dobro zagrijte i stavite peći tunu. Pecite dvije - tri minute sa svake strane. Dodajte grančicu ružmarina u tavu za više arome i okusa.
Ako volite više pečeni odrezak, pecite još minutu - dvije sa svake strane, ali pazite da ne prepečete tunu jer ćete dobiti suhi komad ribe.
Pečeni odrezak ostavite par minuta da "odmori" kako bi se sokovi bolje rasporedili i kako bi ostatak topline postepeno "skuhao sredinu". Na ovaj način se dobije onaj lijepi prijelaz iz welldone vanjskog dijelo do medium rare-a u sredini.
Poslužite uz blitvu i uživajte u brzom i jednostavnom ručku.
Preporuka uz ovo jelo
Sastojci
Upute
Minimalno pola sata prije pečenja, tuna odrezak izvadite iz hladnjaka na sobnu temperaturu. Začinite ga sa soli, paprom i maslinovim uljem.
Dok se tuna marinira, stavite kuhati blitvu i krumpir. U lonac s hladnom vodom stavite krumpir narezan na kockice i žlicu soli. Kada krumpir omekša, dodajte blitvu. Kuhano povrće procijedite i začinite sa soli, paprom, sitno narezanim češnjakom i maslinovim uljem.
Grill tavu s malo maslinovog ulja dobro zagrijte i stavite peći tunu. Pecite dvije - tri minute sa svake strane. Dodajte grančicu ružmarina u tavu za više arome i okusa.
Ako volite više pečeni odrezak, pecite još minutu - dvije sa svake strane, ali pazite da ne prepečete tunu jer ćete dobiti suhi komad ribe.
Pečeni odrezak ostavite par minuta da "odmori" kako bi se sokovi bolje rasporedili i kako bi ostatak topline postepeno "skuhao sredinu". Na ovaj način se dobije onaj lijepi prijelaz iz welldone vanjskog dijelo do medium rare-a u sredini.
Poslužite uz blitvu i uživajte u brzom i jednostavnom ručku.