Samo ću reći da rijetko čujem "Mama, još!", a nakon punog tanjura mljevenog mesa s grahom i rižom tražilo se - još! 🙂
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk, kada dobiju lijepu boju dodajte im mljeveno meso. Posolite, popaprite i dinstajte dok meso ne dobije boju.
Dodajte naribani češnjak, na kockice narezanu papriku i mljevenu slatku crvenu papriku / ili ljutu, ako više volite. Dinstajte 10 tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Ostavite da se dinsta na laganoj vatri 25-30 minuta, a vi za to vrijeme skuhajte rižu.
Kod kuhanja riže najvažniji je omjer riže i vode 1:2. Na jednu šalicu riđe stavite dvije šalice vode, malo soli i maslinovog ulja i kuhajte dok riža ne upije svu vodu uz povremeno mješanje.
Kada vidite da je meso pri kraju s kuhanjem, dodajte mu ocijeđeni konzervirani grah i kuhajte još 10-tak minuta. Mljeveno meso s grahom poslužite uz rižu i uživajte.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk i poriluk, kada dobiju lijepu boju dodajte im mljeveno meso. Posolite, popaprite i dinstajte dok meso ne dobije boju.
Dodajte naribani češnjak, na kockice narezanu papriku i mljevenu slatku crvenu papriku / ili ljutu, ako više volite. Dinstajte 10 tak minuta pa dodajte pasiranu rajčicu i malo vode. Ostavite da se dinsta na laganoj vatri 25-30 minuta, a vi za to vrijeme skuhajte rižu.
Kod kuhanja riže najvažniji je omjer riže i vode 1:2. Na jednu šalicu riđe stavite dvije šalice vode, malo soli i maslinovog ulja i kuhajte dok riža ne upije svu vodu uz povremeno mješanje.
Kada vidite da je meso pri kraju s kuhanjem, dodajte mu ocijeđeni konzervirani grah i kuhajte još 10-tak minuta. Mljeveno meso s grahom poslužite uz rižu i uživajte.