AutormaminRucak
RatingTežina pripremeJednostavno

Rajčice i paprike simbol su ljeta, a sataraš jedno od jela u koje najbolje pašu. Ovaj ukusan i lagan ručak možete poslužiti u raznim kombinacijama, s pire krumpirom, tjesteninom, rižom ili palentom. Ja ovaj put biram palentu jer je najbrža za pripremu.

sataras
Daje4 porcije
Vrijeme pripreme10 minutaVrijeme kuhanja45 minutaUkupno vrijeme55 minuta
Sastojci za mamin ručak: Sataraš
Sastojci za mamin ručak: Palenta
Priprema:
1

Luk narežite na ploške, a paprike i rajčice na kockice.

2

Na zagrijano maslinovo ulje prvo stavite luk, kada luk omekša dodajte papriku. Krčkajte10-15 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte rajčicu, naribani češnjak, lovorov list i sve dobro posolite i popaprite. Ako su rajčice kiselije, možete dodati i žličicu šećera.

3

Sataraš kuhajte 30-tak minuta da se voda reducira i nastane gusti umak. Kada je jelo gotovo dodajte na sitno narezan peršin.

4

Uz sataraš možete poslužiti rižu, tjesteninu, palentu ili pire krumpir. Ovaj put biram palentu. Saznajte kako napraviti ukusnu i kremastu palentu

Sastojci

Sastojci za mamin ručak: Sataraš
Sastojci za mamin ručak: Palenta

Upute

Priprema:
1

Luk narežite na ploške, a paprike i rajčice na kockice.

2

Na zagrijano maslinovo ulje prvo stavite luk, kada luk omekša dodajte papriku. Krčkajte10-15 minuta uz povremeno miješanje. Dodajte rajčicu, naribani češnjak, lovorov list i sve dobro posolite i popaprite. Ako su rajčice kiselije, možete dodati i žličicu šećera.

3

Sataraš kuhajte 30-tak minuta da se voda reducira i nastane gusti umak. Kada je jelo gotovo dodajte na sitno narezan peršin.

4

Uz sataraš možete poslužiti rižu, tjesteninu, palentu ili pire krumpir. Ovaj put biram palentu. Saznajte kako napraviti ukusnu i kremastu palentu

Sataraš i okusi ljeta