Ne znam što više volim, mahune ili rajčicu. Djeca mahune pojedu, ali prije mislim da mahune njih jedu 🙂 Teško i nikako, ali trudimo se malo po malo. Jako su zdrave i voljela bih da ih više jedu. Uživajte u okusu ljeta uz ovaj ukusan prilog koji paše uz komad mesa.
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, kada luk zažuti dodajte mahune koje ste očistiti i narezali na dužinu 2-3 cm. Kuhajte 15-tak minuta da mahune malo omekšaju. Ako je potrebno dodajte malo vode.
Dodajte pasiranu rajčicu ili zrele svježe rajčice, posolite, popaprite i naribajte češnjak. Sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok mahune skroz ne omekšaju. Poslužite uz meso.
Sastojci
Upute
Na maslinovom ulju stavite dinstati luk, kada luk zažuti dodajte mahune koje ste očistiti i narezali na dužinu 2-3 cm. Kuhajte 15-tak minuta da mahune malo omekšaju. Ako je potrebno dodajte malo vode.
Dodajte pasiranu rajčicu ili zrele svježe rajčice, posolite, popaprite i naribajte češnjak. Sve lijepo promiješajte i kuhajte na laganoj vatri dok mahune skroz ne omekšaju. Poslužite uz meso.